64    1    0  

Tapet, problemer med plateskjøter etter tørking

 2     0
Hei, 
Vi har lagt ny tapet på et rom og fått ujevnheter etter at tapetet tørket.

Vi ønsket å bytte ut gammel tapet, da arbeidet fra tidligere eier var dårlig utført, og legge på ny overmalbar tapet og male kontoret på nytt. Vi fjernet all gammel tapet med dampmaskin, pusset alle veggene og spesielt skjøtene da vi har flere andre steder i huset der plateskjøtene har sprukket opp. Vi pusset og sparklet plateskjøter og andre hull fra skruer. Deretter grunnet vi veggene med maling for at ikke limet skulle trekke inn i sponplatene. Når grunningen hadde tørket en uke, smurte vi lim på veggene og tapetserte slik vi har lest og lært oss til, og passet på at tapetskjøter og plateskjøter ikke skulle ligge kant i kant. Før det tørket var alle lengdene med tapet festet fint på veggen og man kunne ikke se skjøter eller andre ujevnheter. Nå har dette fått stå å tørke og resultatet ser dere under på bildene. Dette er altså ikke tapetskjøter, men plateskjøter under tapeten.

Kan det være at tapeten enten har trukket til seg fuktighet fra limet og utvidet seg mens den har tørket? Eventuelt at det har vært bevegelse i platene pga fukt, slik at platene har dyttet tapeten sammen?

Er det noen som har hatt samme problem? Er produktene vi har brukt dårlige? Feil produkt til formålet? Må vi fjerne all tapet igjen?


Produktene vi har brukt:

Malerfilt ferdig grunnet fra Byggmax
https://www.byggmax.no/malerfilt-ferdig-grunnet-p18549

Tapet og strielim fra Byggmax
https://www.byggmax.no/tapet-strielim-illbruck-p18033

Tapet, problemer med plateskjøter etter tørking - 20200112_104427.jpg - Oyvindfix
Tapet, problemer med plateskjøter etter tørking - 20200112_104302.jpg - Oyvindfix
Tapet, problemer med plateskjøter etter tørking - 20200112_104449.jpg - Oyvindfix

HSt
   #1
 24 855     Lillestrøm kommune     0
Det må nesten være at platene har blitt fuktige og krympet nå etter at tapeten er limt på ?

Der jeg tapetserte for ca 1.5år siden så trengte jeg ikke bruke damp for å fjerne gammel tapet, men fulgte ellers samme oppskrift som deg. Nå var det en akrylbasert sparkel jeg brukte, kjøpte en boks med annen sparkel når jeg sparklet på den ene murveggen husker jeg.