4,564    5    0  

Tapetsering: Nødvendig forarbeide?

 93     Rygge     0
Skal bytte ut gammel vinyltapet som ikke er vår stil med overmalbar miljøtapet. I den forbindelse spriker litt info fått fra diverse tapetbutikker, nettinfo og kolleger med sine erfaringer. Tenkte derfor høre med "ekspertene" her... :)

Spørsmålet er, når jeg drar av vinyltapeten henger papirdelen igjen på veggen, og virker god og jevn. Er det da nødvendig å ta seg bryet med å fjerne papirdelen også? En i butikk sa at det måtte man, ellers vil det garantert komme bobler. Om papirdelen kan henge igjen, er det nødvendig å gjøre noe med den før man limer og tapetserer over?

mvh

Marlin

   #1
 287     0
Jeg ville gått over med en vår svamp og sett om det buler noen steder. Hvis den ikke gjør det kan du tapetsere over. Hvis den bobler må du fjerne papiret for og få det pent..
   #2
 969     0
mal veggen en gang med en billig maling så fester eventuelt løst papir seg. når det er tørt kan du pusse lett over. så kan du tapetsere 
Signatur
   #3
 287     0
så lenge det er vinyltapet ville ikke jeg gjort det. Fungerer veldig greit når det er papirtapet..
   #4
 969     0
Ok, men er ikke det bare papir igjen på veggen
Signatur
   #5
 287     0
Baksiden på papir og venyltapet var av ulik type den gang jeg jobbet med det men jeg skal ikke gå god for at det er forskjeller nå. Vinyltapeten har ofte en mye "seigere" bakside, noe som gjør den vanskeligere og pusse bort...