180    0    0  

Tips til fremgangsmåte for slette vegger

 2     0
Hei
Har lest en del innlegg her med samme tema, men klarer likevel ikke lande på hvilken fremgangsmåte som er best.

Skal pusse opp tre små soverom i et tilbygg på huset fra 1990. Alle veggene i rommene har strukturtapet. Ser ut til at tapetet sitter godt på veggene, men er ganske stygt i hjørnene (dårlig feste p.t). Skal jeg tippe er det ikke bare ett lag med tapet her, men gjerne 2-3. Underlaget bak tapet er sponplater. 

Har forsøkt å rive bort tapetet enkelte steder, men det tror jeg kommer til å ta svært lang tid.

Av fremgangsmåter har jeg tenkt at jeg enten må
1) helsparkle. Dette har jeg gjort før i en hel leilighet i Oslo. Underlaget var riktignok serietapet, som hang vesentlig bedre på vegg. Er redd jeg risikerer at tapetet som nå henger godt på vegg vil slippe taket når det kommer fuktig sparkel på. Erfaringer her?

2) Rehabgips. Sparkling i skjøtene skal jeg få til. Må jeg fore ut rundt vinduer og dører? Og er det i så fall vanskelig? Er relativt handy, men akkurat foringer har jeg ikke mye erfaring med. 

Syns kanskje dette blir i dyreste laget, og at hvis jeg først skal gå for gips så kan jeg like gjerne gå for alternativ 3, men jeg tror nok alternativ 3 er mye mer omfattende. 

3) Rive sponplater og sette opp ny gips. Fordel er at jeg da kan få skjult el anlegg. Det jeg er litt bekymret for er at dette vil føre med seg en haug med «skjult arbeid», dvs. ting som det er greit å gjøre i samme slengen når jeg først er bak platene på vegg. 

Hvordan er det kostnadsmessige forholdet mellom alternativ 1, 2 og 3? Hva vil ta lengst tid? 

Setter stor pris på alle svar Smile