113    6    0  

Veggfornyer, maling og sparkling

 89     0
Har lagt veggfornyer på en vegg og malt 1 strøk med maling. Har på en eller annen måte klart å få en skade på veggen, delvis på skjøten et sted. 

Kan man sparkle et tynt lag oppå skaden og male over etterpå? Det er ikke hull eller rift, bare blitt ujevnheter på et lite sted, men det vises godt synes jeg. 

HSt
   #1
 34 575     Lillestrøm kommune     0
Stor risiko for glans forskjell særlig på slipt sparkel

Malingen vil lett se blank ut i dette området. Duk brukes for bl.a å få jevn glans
   #2
 1 695     Sandefjord     0
Du må i alle fall forsøke å sparkle så lite som mulig, og ikke dra sparkelen ut over duken og på utsiden av hullet/skaden. Jo større flekk med sparkel, jo mer synlig blir den.
Sparkelen skal kun være i hullet (og selvfølgelig fylle hele hullet.

Bruk også et grovt sandpapir når du sliper. 60-80-120. Dette for å forsøke å gjenskape overflaten til veggfornyeren. Puss litt løst og forsiktig i ulike retninger. Ta litt og litt.

Dette blir ikke nødvendigvis perfekt, men det blir kanskje godt nok. Alternativt kan man  skjære ut en firkant i duken og lime inn en bit som passer. Bruk skarp kniv. Ikke enkelt dette heller, men det er en mulighet.
  (trådstarter)
   #3
 89     0
Vi kjøpte recoverduk for å legge utpå preget strie for den skulle dekke mønsteret bedyret maleforretningen. Det gjorde den ikke og vi ble anbefalt å legge et lag til og det ble veldig bra. Så det er så ergerlig at det ikke blir bra midt på veggen nå.

Hvis det blir helt krise. Har dere vært borti at man kan legge et 3 lag med veggfornyer?
   #4
 1 695     Sandefjord     0
Jeg har ikke hørt om hverken 2 eller 3 lag med veggfornyer😁 men funger det med 2, så fungerer det sikkert med 3 lag også. Men duken bør vel legges bak lister for å hindre at duken begynner å sprike utover mot lister?

Hadde det vært min vegg, så hadde jeg helsparklet strien og satt opp en slettveggsduk før overmaling. Men det er en helt annen sak.