131    7    1  

Veggfornyer og Gipstak, listefritt. HJELP!

 1     0
Hei, 

Har lagt veggfornyer (tapet) på sponvegg og deretter gipsplater i taket for å få det listefritt. Jeg har deretter gått over med akryl i hjørnene mellom veggfornyer/gips med akryl. Problemet er, at allerede etter en måned er akrylen begynt å sprekke opp enkelte plasser. 

Har også tenkt at det hadde vært mulig å ligge på en hjørneprofil/gipshjørne mot vegg og tak. Problemet her er vell at de fleste av gipsprofilene er selvheftene og da klebrer seg til veggfornyeren, noe som sikkert ikke er ideelt? Vil det fungere med gipsprofil med skruer, og er det da noen gode produkter for dette på markedet? 

Har noen erfaring med dette, og gjort lignende tidligere? 

Mvh
J


TSt
   #1
 12 362     0
Er det mulig med listfritt når en ikke har "døde" materialer (gips) på veggen ? Trodde spon ville ha såpass bevegelse at det vil sprekke opp men vi får høre hva andre sier.
   #2
 1 546     Sandefjord     1
Om det blir perfekt til evig tid, tør jeg ikke love. Men om du benytter en ms polymer fugemasse i stedet for en enkel akrylfugemasse, så blir resultatet mer holdbart.
Ms polymer er mer elastisk og har bedre heft til underlaget.
TSt
   #3
 12 362     0
Fuger skal egenglig være tynnere enn de er brede for maks fleksibilitet. Enig at sjansen er bedre med MS polymer. Men jeg har fått sprekk fra vegg mot Leca pipe etter 20 år. Husker jeg brukte MS polymer siden vi solgte dette.
PR
   #4
 30     0
Er det mulig med listfritt når en ikke har "døde" materialer (gips) på veggen ? Trodde spon ville ha såpass bevegelse at det vil sprekke opp men vi får høre hva andre sier.

Helt enig med deg
   #5
 89     Sandnes      0
Har hørt at:
Gips mot gips = Sparkel og papirremse
Gips mot spon = Fuge
Spon mot spon = Fuge

Noen som har erfaring med Tec7 XealPro? Skal visstnok være 25% elastisk.
Edit: Ser nå at XealPro er ikke overmalbar.
   #6
 663     Rogaland     0
Har du stor glipe så skyver du inn bunnfyllingslist først, denne dyttes inn. Da kan du fuge riktig. Men akryl i dag er dårlig, best som fantomet skriver bruke ms polymer, MEN vet ikke hvordan den er innendørs med lekkasje av skadelige gasser.
Signatur
TSt
   #7
 12 362     0
TS har funnet ut at det som er silikon basert aldri kan males over så det er korrekt.  Vanlig Tec7   eller en av konkurentene som har kommet til med andre MS polymer.  Men vi garanterer ikke at det er bra nok.  Men bedre sjanse enn med akryl.   En må ha mere døde materialer i begge retninger for å være sikrere og da gjerne med hjørnelist.