17,400
50
8
ISODREN - Spesialist på fukt
65
0
Hei
Jeg heter Steinar og representerer ISODREN i Norge.
ISODREN® kommer fra Sverige og har produkter for fuktsikring og drenering tiltenkt bygninger som er i kontakt med bakken eller som skal ha takterrasser eller lignende. ISODREN® står for ISO = isolering DREN = drenering.
Jeg har bakgrunn som Maskinentreprenør i Sverige og begynte der å bruke ISODREN til drenering til mange hus. ISODREN har blitt importert til Norge siden 1998 og ISODREN Norge har enerett på systemet i Norge.
Idag jobber jeg med rådgivning og konsulentoppdrag rundt fukt og dreneringsutfordringer i boliger og har arbeidet mye sammen med Sintef Byggforsk.
Etter mange år i faget har jeg vært borti de fleste utfordringer og håper å kunne dele noen av disse erfaringene med deltagerne her på byggebolig.
For fuktproblemer skiller jeg på vann og fukt av den enkle årsak at de følger ulike lover og må håndteres forskjellig.
Vann er synlig og følger stort sett tyngdeloven i sin fri form, men i ulike materialer brytes tyngdeloven av det som kalles kapillærer. Tenk sukkerbiten i kaffen. Kapillærbrytende lag er også et begrep innen anleggsbransjen. Kapillær brytende lag kan være grovkornede masser der kapillærer ikke eksisterer eller det kan også være helt tette materialer som plastmaterialer i ulik form.
Fukt er usynlig og er oftere vanskeligere å forstå hvordan man skal sikre seg mot. Som oftest er det slik at fukten følger ulike trykkforskjeller. Man kan si det slik at et høyere trykk vandrer alltid mot et lavere trykk. Trykk generelt etterstreber alltid likevekt eller utjevning.
Vi har også noen helt nye løsninger innen radonbeskyttelse, som benyttes på en annen måte enn eksisterende produkter og som også gir en bedre fuktsikring av bygningen din.
Skulle det være noen spørsmål rundt fukt, drenering eller radonbeskyttelse, så ikke nøl med å ta kontakt. Enten her på forumet, via vår hjemmeside eller telefon!
Hilsen
Steinar
www.isodren.no
Signatur
Skal eventuelt brukes rundt murvegger utvendig på kjeller.
88 kvm grunnflate (4 rette vegger), med 2,2 m høye vegger. (1,8 m er under masser)
Gi meg gjerne priser på de forskjellige alternativene jeg har.
Over terreng brukes en litt hardere plate som festes og pusses etterpå
Lykke til
Steinar - Daglig leder i Fukt og Dreneringsteknikk as
Steinar@isodren.no
Steinar - Daglig leder i Fukt og Dreneringsteknikk as
Roland i Trefiber asg
Besøk oss på Gjør din bolig bedre i Fredriktad 6. til 8. mars
Også tilstede på Hellerudsletta 13. til 15. mars.
Steinar - Daglig leder i Fukt og Dreneringsteknikk as
Roland i Trefiber asg
Besøk oss på Gjør din bolig bedre i Fredriktad 6. til 8. mars
Også tilstede på Hellerudsletta 13. til 15. mars.
Steinar - Daglig leder i Fukt og Dreneringsteknikk as
Ser for meg en løsning hvor jeg setter opp ny vegg med isodren-plater mot grunnmuren med en liten luftespalte mellom disse, altså grunnmur > luftespalte > isodren-vegg. Jeg antar at luftespalten bør være mekanisk ventilert på en slik måte at det oppstår minst mulig kondens (kraftig avfukter, balansert ventilasjon, ??).
Har du vært borte i tilsvarende problemstillinger tidligere? Er løsningen jeg skisserer noe å satse på? Kjenner du til Sintef-rapporter som berører temaet?
Hus fra 1937 med gammel plassbygget mur, sikkert med endel stein i. Entreprenøren som har gitt tilbud spesifiserte maks 5 cm isolasjon på utsiden for at muren ikke skulle bli for kald / fuktig.
Hva vil dere anbefale med isodren i dette tilfellet, 6.5cm eller 10cm?
Hva anbefaler dere under gulv i dette tilfellet, plater med isodren kuler inn mot eksisterende grunnmur? Regner med at man bør ha pukk/grus under platene uansett, eller kan man beholde stedlige masser med isodren?