68    2    0  

Hjelp! Kan man midlertidig skru av ”knotten” på en radiator?

 7     0
Noe komisk sak. Midt i et oppussingsprosjekt fikk jeg byttet en radiator. Den nye radiatoren har noen andre mål enn den gamle, og måtte visst installeres noen cm fra den gamle plasseringen. 
Rett ved den plasseringen var det en stikkontakt, med en kaffetrakter som stod plugget i. Rørleggeren har installert radiatoren på en måte som gjør at stikkontakten til kaffetrakteren er bom fast og kan ikke tas ut. Termostaten dytter på kontakten hvis jeg regulerer varmen.

Synes alt rørleggerarbeidet har vært noe slapt, men her burde vi nok begge fulgt litt mer med. Så er spørsmålet: er det mulig å skru av ‘regulatoren’, og selv få den på igjen uproblematisk, eller må jeg begynne å krangle med rørleggeren?
Hjelp! Kan man midlertidig skru av ”knotten” på en radiator? - 0E30B4EB-3623-4013-8C88-7912BF5C1B43.jpeg - AllThumbs

   #1
 139     0
Rart kontakten ikke er tatt ut før montering... Men det var trolig ikke rørlegger sin jobb å gjøre. Smile

Slik jeg har sett det tidligere:
Termostaten dytter på en ventil.
Det skal ikke være noe vann inn termostaten, den kan tas av uten fare for vann.

Må ikke demontere selve ventilen, da kommer det vann ut.

https://gjoerdetselv.com/energisparing/varme/radiator/hvordan-virker-en-radiatortermostat
   #2
 24,751     Akershus     0
Slik https://www.hornbach.se/p/mma-radiatorventil-rak-fvr-20/5111907/ kan er radiatorventil se ut med den hvite soppen tatt av.
Hos deg renker jeg du bare skrur løs ringen under termostaten. Skru på termostaten slik at du får termostaten max fra støpselet før du begynner å demontere termostaten.

Det finnes ekstremt flate støpsler. Om du bytter støpsel på brødristeren kan kontakten kanskje fortsatt brukes, men er jo klønete med fastmontert støpsel. Termostaten må av for å få ut også slike støpsel.
Signatur