127    4    0  

Legge fjernvarme i gulv

 3     0
Jeg eier en leilighet med fjernvarme, og jeg har 4 radiatorer i ulike størrelser på endeveggene. De tar en del plass og er moden for utskifting. Fått prisoverslag på 25 000 for jobben. Men kunne tenkt meg å lagt fjernvarmen i gulvet, eller er det en dårlig ide? Skjønner at parketten må sprettes opp, men må gulvet heves? Eller kommer det an på hva som er under? Betong og gips bygg. Har kjeller under meg om det har noe å si. 

   #1
 1 782     klippdalen     0
kan legge vannrør og legge flytestøp, funker fint, men det krever at man faktisk kan gjøre det mtp høyere vekt på gulvet.

og ja, du må nok belage deg på å heve gulvet, men det trenger ikke bli mye høyere.


men, kan absolutt annbefale å legge vannbåren gulvvarme. dog vil du sikkert også måtte koste på varmesentralen din noen kroner, vannet som går til radiatorer er svært mye varmere enn vannet som går til gulvvarme Smile

samt litt til stying og det hele. går nok fort noen hundre tusen på dette prosjektet
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Noen hundre tusen? Heck no😂 Skulle jeg ha bodd her selv, så kanskje, men jeg skal kjøpe ny bolig og leie ut denne. Men jeg må dog gjøre noe med radiatorene først, de er 30 år gamle 😅. Jeg bor også i et sameie så vet jo ikke om det vil være noe hinder. Så ser ut til at det bare blir radiatorbytte:) Men kan nok redusere antall/størrelse, bruker kun 1 av dem 90% av tiden og det holder i bøtter og spann.
   #3
 1 031     Trøndelag     0
Vi fikk nylig pris på å oppgradere fra radiatorer til vannbåren gulvvarme i en leilighet under prosjektering/ bygging. 750.000,- skulle de ha. Det ble elektrisk gulvvarme i stedet.
  (trådstarter)
   #4
 3     0
750k! 😱 Det er 100k mer enn jeg hadde i egenkapital for leiligheten. Nei, blir nye radiatorer gitt😂

Takk for hjelpen! Slipper jeg å tenke mer på det. Vurderer å redusere antallet radiatorer da, har 4 stk på 56 kvm, og bruker stort sett kun den største.