#11
 20     1
Dette er for dårlig! Ikke det verste jeg har sett men alt for dårlig utført arbeide til å være "nybygg".
En flislegger som ikke gidder å gjøre rent etter seg i et så stort byggeprosjekt, et IKKE en flislegger. Hoved entreprenøren gir 100% blaffen i sine kunder for å tjene litt ekstra mot at Du får år etter år med dyre byggefeil.

Du må anta at resten av badet/huset er bygd etter samme standard. Det betyr at det med stor sannsynlighet er hull i membraner og foringer, spesielt rundt sluker samt der gulv møter vegg og hjørner, med de feilene du har på badet er det 90% sjanse for at resten av jobben ikke blir godkjent. Er jobben utført av samme underleverandør kan jeg garantere deg 100% at badet ikke er bygd etter dagens våtromsnorm. Å bygge bad i Norge i dag er både tid og kunnskapskrevende, disse folka har ingen av delene, badet er altså ikke bygd etter Norsk standard.
I resten av huset vil antagelig fuktsperre være punktert "over alt". Du kan også anta at det er blitt brukt lite spiker/skruer slik at feks. vegg og takplater bøyer seg over tid og reisverk som flytter "mye" å seg som forårsaker sprekker etc.

1: Skaff deg en uavhengig takst/skadetakstmann kan koste 10-30.000 avhengig av flere ting. Mange advokater kan hjelpe deg med å finne en god takstmann.
2: Ikke betal for boligen før skader er utbedret i henhold til skadetakst. Ev. si opp kontrakten med hoved. entr.
3: Gjør deg kjent med lovverk på området og kontakt advokat.

Skal du bruke 2+ millioner på nytt hus, har du råd til 100.000+ for en advokat som følger prosessen og håndterer slikt for deg. Dette kan bli ditt dyreste hus noen sinne så ikke spar på feil sted!

PS: Lite info om entreprenør, sted i landet, generell info osv. Så det jeg har skrevet er "worst case".

Lykke til Wink

   #12
 22 342     Akershus     0

Er jobben utført av samme underleverandør kan jeg garantere deg 100% at badet ikke er bygd etter dagens våtromsnorm.

Bader er ikke etter normen, det er ihvertfall det som er det vanlige uansett. Normalt spiller det ingen rolle da normen kun er en samling preaksepterte løsninger med proteksjonisme.

Poenget er at badet skal være bygget etter forskriften, og da skal bla produsentens anvisninger for bruk av produktene følges. Ser badet uvasket og jævlig ut kan jeg vedde for at malt membran vil være alt for tynt lagt på.

Krev en tetthetstest av badet i det minste.
   #13
 5 188     Østlandet     0
Får håpe resten av huset er bedre enn dette, for dette var latterlig dårlig.
Flisleggeren har enten hatt dårlig tid eller for høy promille.
Signatur
   #14
 355     Nordland     0
Krev en tetthetstest av badet i det minste.


Helt enig!!
Så kan du få trykktestet resten av huset samtidig!! (hvis du ikke har fått utført d alerede da?)

Jeg skjøner ikke at et Byggefirma kan overlevere et slikt elendig utført arbeid.  ???
  (trådstarter)
   #15
 6     0
Jeg er svært takknemlig for tilbakemeldinger. Husleverandør er norskeiet med forhandlere over hele landet.  Referanse til denne posten vil bli sendt husleverandør og forhandler. Jeg vil be om test av tetthet da samme kontraktør som fliser står for membran. Hvis ikke dette ordnes så akter jeg å publisere aktørlista.

   #16
 938     0
Dersom huset er bygget etter tek10 er det krav til trykktesting, så dette har du krav på dokumentasjon på.

Vår husleverabdør foretar en trykktesting etter huset er tett og enda em etter el og rør er ferdige for ønskjer at de har gjort skikkelig arbeid med tettinger der de har gått ut osv..

Men som andre også sier, med en slik standard på badet, så ville jeg ha vurdert å kostet på en takstmann til å gå over hele huset så du ikke risikerer at det holder samme standard.ndu betaler tross alt noen mill vil jeg tro så du har full rett til å kreve at huset er bra. Er det byggemeldt etter 7.2011 så skal det være bygget etter tek10 skal det ikke det da?
   #17
 967     Stavangerområdet     0

Dersom huset er bygget etter tek10 er det krav til trykktesting, så dette har du krav på dokumentasjon på.


Nå snakker du om trykktesting i forhold til om huset er tilstrekkelig (luft) tett, ikke om membran på bad er tett. Det er ingen krav i TEK10 til trykktesting av membran, dette er tilleggskrav som ligger i våtromsnormen (som er lovmessig sett en frivillig ordning).

   #18
 938     0
Nei mente i forhold til tett hus ja, ble nevnt tidligere her. Om resten av huset er i samme klasse som badet ville jeg sjekket denne trykktesten:)
   #19
 1     rogaland     0
Jeg har fagbrev som murer/fliselegger.
Arbeidet de har gjort er ikke godt nok, en skam for murer yrke. >:(
Fuge massen skal alltid være vasket bort, og rundt slukken er en  skandale at fugen har sprukket osv..
Kan alltids være "litt" ujevnheter på fugene fra gulv til vegg, men det jeg klarer og se på bildene, er dette ikke godt nok!!!!
Lykke til med "klagen"
zip
   #20
 18     Langhus     0
Her hadde jeg "tilta" helt!!
Dette er for dårlig!
Ser jo helt jæ.... ut!

BTW: Skal det ikke være noen form for hjørnelister når man legger fliser rundt et nedsenket dusjområde?