255    4    0  

Bekymringer rundt baderom (flis, sluk, fukt)

 6     0
Hei!

Jeg lurer på om noen kan hjelpe oss å avgjøre om det er nødvendig å leie inn faglære for å sjekke/reparere bad...

Vi kjøpte leiligheten med overtakelse i Juli 2019. Vi har hjelpforsikring, og ønsker derfor å undersøke dette så fort som mulig.

Badet er bygget nytt i 2013, av faglærte (SANS bygg). Garantien gikk ut i fjor (5 år).
Takstmannen nevnte svakt utslag på vegger i dusjen. Etter å ha undersøkt viser det seg at tidligere eier dusjet samme dag, noe som gjør disse målingene lite troverdige (har jeg lest).

Etter å ha flyttet inn har vi oppdaget en del ting, og er usikre på om det lønner seg å gjøre noe fortløpende.

Det er en sprekk i dusjsonen på flisveggen. Sprekken går loddrett ned gjennom hele flisen, og fortsetter ned på neste flis. Den er lite synlig ved første øyekast, men man legger merke til den ved nærmere inspeksjon. Det er også en del av murfugene mellom flisen som er sprukket opp. Vi finner også en svak, ganske stor flekk/ring på den ene flisen.

Ved døren er det en glippe inn til indre vegg. Denne er delvis fuget igjen, noe vi mistenker er for å få luften til å sirkulere. Noe vann trenger gjennom dusjveggene nederst og kan derfor lett komme seg inn her. Burde man dekke hele sprekken med fug, eller vil dette gjøre vondt verre? Er det sannsynlig at dette kan føre til fukt i veggen? Selv med membran mot ytre vegger?

Sluket er en annen sak. Det er lagt opp hovedsluk og hjelpesluk. Hjelpesluket ser greit ut, men i hovedsluket er det noen hull (spesielt ett) som ser litt skummelt ut...
Man kan kjenne membranplaten? om man fører fingeren inn i muren. Et hjørne på en myk, blå plate. Er det noe å bekymre seg over? Skal vi leie inn noen for å ta en kikk? Det skader jo selvfølgelig ikke å få en rørlegger til å se på det, men det kan fort bli dyrt om det likevel ikke skulle være noe å bry seg om.

Det er visstnok støpemembran på gulv, samt smøremembran på vegger. Rørene til dusjarmaturet er lagt utenpå kledningen, dusjdørene er vi usikre på om er skrudd eller limt (mest sannsynlig skrudd inn).

Vanskelig å ta bilder som viser problemområdene, men jeg gjorde et forsøk...
Vi har generelt ikke peiling på disse tingene og vil sette pris på tilbakemelding.
Mvh

Bekymringer rundt baderom (flis, sluk, fukt) - 1.jpg - kvitreeBekymringer rundt baderom (flis, sluk, fukt) - 2.jpg - kvitreeBekymringer rundt baderom (flis, sluk, fukt) - 3.jpg - kvitreeBekymringer rundt baderom (flis, sluk, fukt) - 4.jpg - kvitreeBekymringer rundt baderom (flis, sluk, fukt) - 5.jpg - kvitreeBekymringer rundt baderom (flis, sluk, fukt) - 68732428_1495786073896743_1914078245913886720_n.jpg - kvitree

TSt
   #1
 6 128     0
Siden det er slanger ned i sluken er denne trolig plassert godt inn til vegg noe sted.  Finn et fint dusjkabinett (Porsgrund Showerama som har et ordentlig kar og ikke en blikk eller plast kasse som kar kan anbefales) og sett opp dette.  Da har du bad i nesten all fremtid. Legg slangene nede i sluket slik at vannet går rett ned og ikke ut på kantene.

Listene ved dørene er jo litt optimistiske men synes kanskje fugen burde vært stor nok til at det går bra menvirker som det er rett ved der en får vannsøl. Dette vil bli forhåpentligvis borte med et kabinett.  Pass på at endeved er godt beskyttet, det er den ikke nå. Fuge helt igjen bruker ikke å fungere med overgang til tre. 
  (trådstarter)
   #2
 6     0
Dusjkabinett hadde nok vært det beste, men vi har et mikroskopisk bad og det skal mye til for å få plass. Det er 68 cm fra hjørnet til dørkarmen og den største glassdøren vi har nå er 80 cm i bredden, er vel så og si umulig å få tak i så små kabinett?
Hva med dette "hullet" i sluket? Er det noe å bry seg om?
Burde man gjøre noe med alt det andre, hvis man ikke kan bruke kabinett?
Takk for svar Smile
TSt
   #3
 6 128     0
Synes det er så rart at det er så krumning på det du tror er sprekk i flis. Det kan ikke være noe som har ripet opp flis e.l. ?

Tror det finnes flere kabinetter på 70x80. Du kan ta med dørkarmen i målet. Da er det plass til 70.
70x90 finnes også.
   #4
 80     0
Hvis du har HELP kjøperforsikring, dekker de utgifter til takstmann hvis du lurer på noe. Ring dem, og skisser problemet, så kan de hjelpe deg videre, uten noen kostnad for deg.