137    1    0  

Ekstra regning for "Uventet mye svinn" (75%)

 1     0
Hei

Jeg har en litt artig sak her. Jeg skal kjøpe en nybygget bolig og i den forbindelse har jeg bestilt en hel haug med endringer.

Slik endringer funker er at jeg bestiller fliser hos entreprenørens leverandør (Norfloor). Disse beregner ekstra kostnad i forhold til det som er standard leveranse. Inklusiv ekstra arbeid for murer. Norfloor og murer sammarbeider.
..
En av endringene er store og svindyre fliser på et bad. Disse er 120x60cm. I beregningen av endringen ble det lagt til 35% eksta flis for å ta høyde for svinn, i tilegg til ekstra kostnad for nisjer. Nå er mesteparten av flisene lagt og det dumper plutselig inn en mail med ny beregning pga "uventet mye svinn". Flisleggeren trengte tydligvis "litt" mer flis for å få det til. Med den nye beregningen er det 75% svinn! Dette svir ganske heftig med fliser for godt over 2k per kvm.

Rommet er rektangulært og er helt standard untatt en boks for sisterne og 2 små nisjer i samme høyde. Kortveggen går faktisk akkurat opp i 120 (240cm)

Er det rimelig med 75% svinn? Jeg tenker at det enten er kvaliteten på flisen (ikke mitt problem) eller kvalitet på flislegger (heller ikke mitt problem) tar jeg feil? Synes egentlig denne var ganske drøy.

Noen tanker? Jeg har allerede gitt beskjed til entreprenør og direkte til murerfirma som har kontrakten med entreprenøren at det ikke er aktuelt å betale for mer enn svinn beregnet i første omgang (35%).

HSt
   #1
 33 616     Lillestrøm kommune     0
Med så store fliser ber du jo om svinn, det går sikkert bort ca en hel flis pr rad og så må de sikkert ha noen til feilkapping osv

Vi satt lenge med Pergo klikk vinyl før vi der fant en fornuftig leggeplan som ga mindre svinn, proffene bruker sikkert mindre innsats på slikt og lager mere svinn