120 813    40    63  

Erfaringer med mikrosement?

 106     Karmøy     14
Hei er det noen her som har erfaring med mikrosement på bad e.l ?

Fått en pris på materialer på 800kr + pr.m2  som jeg synes var nok, så lurer på om noen kjenner til noen som muligens er billigere, og om det er en grei jobb å utføre selv?

   #1
 607     Bærum     3
Hva skal du bruke den til?
Mikrosement er vanligvis brukt som tunnelinjeksjon og jeg antar at ikke badet ditt er så utsatt for lekkasje at du skal injisere gulv og vegger  ;D

Skal du støpe benkeplate, gulv eller annet inventar så bør vanlig sement være helt ok. Det som er viktig er kvaliteten på sanden du skal blande den med for å få en betong som har tett og fin overflate. Partiklene i vanlig sement er veldig fine, som regel mellom 1-100 mikrometer. Injeksjonssementer fås med størrelse ned mot 12 mikrometer. Når det er nevnt skal det også nevnes at i Norge benyttes ofte vanlige sementer framfor spesialsementer ...
  (trådstarter)
   #2
 106     Karmøy     3
He-he nei ikke noe injesering på gang her.....
Det jeg skal bruke det til er en teknikk som er brukt noe i utlandet og tydeligvis veldig lite her,  det er på vegger og gulv istedenfor fliser e.l. Sjekk : dekorhuset.no og betonglook der er vel det enkleste
   #3
 607     Bærum     2
Greit nok. Men jeg kan ikke skjønne noe annet enn at du får mer eller mindre samme overflate med vanlig sement. Som nevnt i forrige post, du må jo blande sementen med noe sand, og sandpartiklene vil være MYE større enn partiklene i sementen.
Derfor gir det ikke mening i å bruke en mikrosement - som ikke er i vanlig salg - framfor en vanlig sement som du kan kjøpe i enhver byggevarehandel.

Nå kan det godt hende at de teknikkene du refererer til har en annen begrepsbruk, altså at "microsement" for dem er noe annet enn mikrosement. Det er jo mange som ikke vet forskjell på sement og betong også ...

Mitt råd er at du får tak i en god og fin pussesand, og bruker denne til å blande med en vanlig sement. Mange av de som bygger betongmøbler benytter en fibersement, disse får du kjøpt som ferdige mørtler (reparasjonsmørtler).
   #4
 3 412     Akershus     3
Det påstås av noen at mikrosement er det neste store.  Her er et sett med påstander fra BadOgBolig.no:

Dekorpuss kommer opprinnelig fra Italia, er vanlig over hele verden og er nå på full fart inn i Norge.
21 Okt 2014

Dekorpuss er betongmasse og mikrosement som legges på gips, mur eller våtroms plater, om det er på gulv, vegger, tak, fasade og grunnmur. Det fins mange kombinasjoner av farge, struktur og mønster til hvert eneste produkt. Man kan blant annen få betong vegger i forskjellige strukturer, oxidecore som er en spesiell dekor som ligner på naturlig rust, jeans effekt, perle og metalleffekt, glitrende ørkensand, venetiansk kalk, marmoreffekt, travertin struktur og marmor kalkpuss. Det er kun fantasien som setter grenser. Strukturen blandes for hånd og er unik for hvert prosjekt. Dekorpuss kan også benyttes i våtrom, bortsett fra i dusj-sonen hvor vannet står rett på.


Jeg har ikke sett mikrosement selv, men jeg kan godt tenke meg at man kan bruke et tilslagsmateriale med mindre partikkelstørrelse enn sand, og/eller tilslagsmaterialer som gir annen glans eller andre egenskaper, og dermed får en flottere overflate enn vanlig betong. 
Signatur
   #5
 607     Bærum     5
Har googlet litt rundt, og av det jeg kan se så er det som omtales som "microcement" en mørtel basert på vanlig sement, blandet med svært finknust tilslag som f.eks. marmor, kalk etc. I tillegg er de iblandet polymerer som vil gi "armeringseffekt", altså gjøre at det binder godt tross av svært tynne sjikt.

  (trådstarter)
   #6
 106     Karmøy     1
Ja det høres riktig ut både med egenskaper og effekter i overflate utseende , etter som jeg har forstått er det en "top coat" som holder det tett også.

Men så var det å få tak i det en plass som er billigere enn de 850 kr pr. M2 jeg har fått pris på og da som hadde vært inntressant 😄

  (trådstarter)
   #8
 106     Karmøy     0
Ja har nå fått sjekket ut Beton Cire, og dette er også mikrosement så dette er produktet jeg leter etter, takk for tips.
Venter nå på reklamemateriell og priser , så blir litt spennende å se  :)
   #9
 1     2
Hei! Har du startet opp prosjekter? Veldig nyskjerrig på hvilken leverandør/firma du endte med å velge samt pris. Sjekket du og med dekorhuset i Oslo? M
  (trådstarter)
   #10
 106     Karmøy     1
Hei!
Nei prosjektet har mått vente, har fått en liten til i huset og noen andre prosjekter som må bli ferdig først.
Men har en lokal forretning som skal ha fått priser på noe dom jeg må få tid en dag og snakke med de og se hva de har.