460    13    3  

Flis på flis badegulv

 10     0
Skal legge flis på flis på baderomsgulvet, jobben består i å flislegge 6 kvm gulv og flise inn et badekar.

Har hørt litt med håndverkere, som skal ha alt fra 16 til 20k for jobben. Dette synes jeg var latterlig dyrt, hva rettferdiggjør en slik pris?
Gulvet skal primes, det tar kanskje 1-2 timer inkl kjøring . Flisleggingen tar maks en arbeidsdag, da er vi oppe i 10 timer hvis man runder opp. Så er det fuging og silikon til slutt, tipper dette tar en 3-4 timer maks inkl kjøring til og fra. Materiell består vel da av flislim, fug og silikon til under 1000lappen totalt.

Er vi kommet dit at flisleggere har timelønn som advokater og tannleger?

Hvis jeg ikke får et tilbud rundt 10k så gjør jeg heller dette selv

  (trådstarter)
   #3
 10     0
Jepp, den så jeg. Helt utrolige priser på den jobben der også. Tydelig at håndverkere tror de kan ta hva som helst om dagen.Shocked

Men det er greit nok det, er mer enn kapabel nok til å gjøre akkurat denne jobben selv. Materiell til ca 2500 (flislim, fug, silikon, fliskutter, tannsparkel, nivelleringsutstyr, fugeutstyr, fliskryss) og litt kveldsjobbing noen dager så har jeg spart 14-18k Laughing
   #5
 83     0
Jeg betalte 41k for 23kvm (3,2m grunn-areal) inkl membran og 3dl avretting.
For de 40k så har de satt inn 3 skeive flis som og de tar ikke telefon, svarer ikke på epost.

"ingen" vil bli fliselegger lenger, så vanskelig å få tak i gode fliseleggere som er norske. Derav pris.
Ringer du derimot og sier du skal ha et bad, så får du bra saker, for da koster det deg rundt en 200-300k.
   #6
 4 462     Akershus     1
Tror det er en sunn skepsis blant flisleggere til å takke ja til jobber med flis-på-flis. Dersom badet begynner å lekke etter et år, hvem tror dere kundene går til? Uansett hva som står i kontrakten blir det fort diskusjoner og krangling.

Har aldri tatt på oss baderom som er annet enn fullstendig renovering. Nettopp av den årsaken.

.Thag

Signatur
  (trådstarter)
   #7
 10     0
Har bestemt meg for å gjøre dette selv, selv etter innkjøp av alt materiell og utstyr er besparelsen på 12-13k.
Det blir et artig prosjekt, så får vi se hvor mange timer som ryker Grin

   #8
 11     0
Er ikke det å legge flis-på-flis bare å utsette problemet, da det uansett er membranen som ryker og det går lekk? Eller legger du en ny membran mellom dem for en kostnadsbesparende løsning? Mulig dette bare er estetisk.

Om badet begynner å bli gammelt vil jeg tro eneste løsning er å inspisere sluk regelmessig for tetthet og legge dusjkabinett hvor røret utelukkende går inn i sluket, for så å totalrenovere senere. Men det er kanskje jeg som har en dårlig oppfatning. Det er jo mye penere estetisk å ha fliser.
   #9
 4 369     akershus     1
Hadde du fått utført denne jobben for 10k, hadde det vært noe rart inne i bildet. Du estimerer 14 timers jobb, + km, + div. materialer. Hvor lav timelønn mener du en flislegger skal ha? Hørt om mva? Bare det, på en jobb til det du mener bør koste kr. 10.000,- er jo et par tusen kroner. Vi er i år 2020, ikke 2000.
  (trådstarter)
   #10
 10     1
Heisann folkens,

Jeg gjorde det selv, og synes resultatet ble meget bra Smile. Tok litt tid da, tror jeg brukte ca 10-12 timer på selve flisleggingen(fordelt på flere dager), 2-3 timer på fuging og overraskende mange timer på silikonering (her var jeg nøye).
Alt i alt røk det vel på en 20-25 timer. En proff ville nok brukt mindre, da det ble endel feilkapp/fliser som sprakk (måtte ut og kjøpe mer flis faktisk).

Men alt i alt veldig lærerikt å gjøre dette selv.  Skjønner forøvrig godt at de vil ha 15k for jobben, da det jo var endel jobb og mange tunge løft. Er kontorrotte til vanlig og kjente det godt i kroppen Laughing.

Er ikke snakk om noen gammel membran her forøvrig. Dusjing skjer i badekar som har avløp rett ned i sluket, så det er minimalt med vann som treffer gulvet. Badet ligger dessuten i en kjeller og ble totalrenovert for 10 år siden. Så her er det mange år igjen før det må rives Smile