36    2    0  

Fliser av naturstein (kalk) til bad, og impregnering av dette

 1     0
Hei,

Har lest at fliser av typen kalkfliser, skal impregneres etter at dette er satt. Dette er for å hindre at det oppstår flekker, grunnet at flisene av denne typen, lett blir flekkete. Det er visst porer på overflaten av disse flisene, som tar til seg skitt og slikt, hvis dem ikke blir impregnert.

Må slike fliser impregneres med jevne mellomrom, eller er det nok å gjøre dette en gang, da etter flisleggingen er gjort og når det er tørt nok til å gjøre dette?

Hva om firma som har lagt flisene, ikke har impregnert i det hele tatt, og heller ikke opplyst at det må impregneres, hvem har ansvaret etter at det har gått noen år, kan en da reklamere?

Og hvis det ikke er annen utvei, enn å forsøke reparere dette. Kan en polere og slipe vekk dette øverste laget med fliekker på flisene, eller er det for seint? Hva vil evt. pris på polering og sliping være?

mvh
Marcus

HSt
   #1
 26 513     Lillestrøm kommune     0
Jeg er redd TS problem er eksempelet på hvorfor dette er et håpløst produkt som aldri skulle vært brukt. At utførende får beskjed om å legge fliser av dårlig kvalitet kan ikke flislegger ta ansvar for.

Jeg vil tro at det må impregneres jevnlig
   #2
 410     0
Det finnes mange gode produkter til naturstein, både til preventivt vedlikehold og til vask/rens/impregnering. Men du må snakke med fagfolk, for å få rett produkt. Min erfaring er at de er dyktige på dette i Modena-butikkene (jeg er har ingen fordeler av å anbefale, kun god erfaring).