179    6    0  

Fliser løsner i nytt hus

 2     0
Hei.

Vi har en sak pågående med flisleggerfirma angående løse fliser i nytt hus som vi flyttet inn i september 2017. Vi oppdaget raskt noen løse fliser som ble utbedret, 3 stk på hovedbadet og 1 stk i entré.

Etter dette har flere og flere fliser løsnet og alle gulv som er flislagt har nå løse fliser. På vaskerommet og på hovedbadet er ca. 1/4 av flisene løse.

Flisleggerfirma forteller at de har hatt tilsvarende problemer med en type flislim på noen nybygg prosjekter og mistenker at limen ikke har vært god nok til å stå i mot bevegelser når huset har satt seg. Det har aldri vært problemer med limet i rehabiliteringsprosjekter.

Løsningen de har kommet med er at de vil ta opp igjen de løse flisene, dokumentere overfor limprodusenten og oss for så å feste flisene på nytt. Der det er dårlig tilkomst vil de borre hull i fugene og sprøyte inn flytende lim.

Ville dere ha gått med på denne løsningen? vi er skeptisk da resten av gulvet har den samme limen. Hva om disse flisene løsner senere, har 2 år igjen av reklamasjonstiden så løsner det ikke flere i løpet av denne tiden så bør vel det være betryggende? Vi kan jo selvfølgelig kreve lenger garanti på akkurat denne feilen.

Legger ved ett bilde. Dette er fra vaskerommet som er hardest rammet.
Fliser løsner i nytt hus - 20201025_093829.jpg - zlugger

TSt
   #1
 7 935     0
Hva slags underlag er det under flisene ? Er dette godkjent underlag for fliser ? Er det ikke det så vil jo flisene fortsette å slippe over alt. Også på steder det blir reparert. Men det kan også være flislim. Dradd på for stort område om gangen er også en kjent årsak. Men også feil type flislim kan være noe evt feil på selve flislimet.
TSt
   #3
 7 935     0
En nabo der jeg bodde tidligere klagde over at flisene løsnet inntil han hadde benyttet rett flislim på betong gulvet. Men ellers burde jo dette være noe av det tryggeste.
   #4
 6     0
I dag var den ene flisen blitt så løs at jeg kunne plukke den opp. Ser nå at det ikke er noe flislim på selv flisen, hva kan årsaken til det være?
Fliser løsner i nytt hus - 20201121_122452.jpg - hordvio
TSt
   #5
 7 935     0
Jeg synes jo absolutt det er flislim på flisen også men problemet at dette er et helt annen type lim enn det som er benyttet på gulvet I tillegg ser du at det på gulvet bare har vørt kontakt på litt mere enn halve overflaten. I tillegg er det tre sprekker i limet. Dvs flisen ikke har vært i kontakt med limet under annet enn på flekkene på midten. Tråkker en her ut mot kant på flis så vil flisen prøve å vippe og til slutt løsner den. En dobbeltlimer for å gjøre det lettere å få godt feste, lim på både gulv og flis før det legges sammen. Men det er dette tynne som er på under flisene bekymrer meg litt siden det ser helt annerledes ut enn typen på gulvet og vi ser jo at heller ikke dette har blitt trykt flatt. Så mulig ting har tørket for lenge (tatt på lim på for stor flate om gangen)

Hva slags undergulv er det ? Svikt i dette vil også gjøre at fliser løsner.
   #6
 6     0
Dette er på støpt plate. Har samme problem i 2 etg, men der er det ikke så løst at man kan plukke opp flisen. Samme problem egentlig på alle flislagte gulv.