239    11    0  

Fliser løsnet på vegg

 3     0
Hei!
For en tid tilbake løsnet en seksjon med fliser fra baderomsveggen. Jeg har i dag brukt en fugekrasse og tatt bort flisene. Ingen flislim på fliser, alt står igjen på vegg. Resterene fliser sitter godt uten riss eller bom(hul lyd). Veggen er en betongvegg og ser ut til at det er brukt smøremembran her?

Jeg har en ambisjon om å tilbakestille dette slik det var, dvs gjenbruke flisene som er fjernet. 

Er det noen her inne som forslag til videre fremgangsmåte? Jeg regner med at flislim må fjernes og videre blir det vel spørsmål om membran blir skadet i denne prosessen. Jeg håper det er mulig å utføre en lokal utbedring av menbran i ett slikt tilfelle, uten å måtte rive hele veggen? 

Takker for svar 😀
Fliser løsnet på vegg - E623FD59-D19F-49CF-9446-41D07E020632.jpeg - Boeing787Fliser løsnet på vegg - 83DF29FE-722C-479D-907A-C256B8603CEB.jpeg - Boeing787

HSt
   #1
 26 513     Lillestrøm kommune     0
Det er ekstrem stor risiko for at en må renovere et helt bad når en begynner å komme borti membranen. Problem et jo st membran kan jo ikje skjøtes butt i butt en må ha overlapp

Hva er denne blå fargen som kommer frem ?

Nå er det litt tryggere oppover veggen enn ned mot hjørne mot gulv

  (trådstarter)
   #2
 3     0
Sant det. Jeg vil tro at det blå er smøremembranen som ligger under det gamle flislimet.
HSt
   #3
 26 513     Lillestrøm kommune     0
Vet du hva som er bak membranen ?

Jeg kan ikke huske å ha sett så sterk blå membran ville vært greit å vite hva slags produkt det var.
   #5
 3 488     OSLO     0
hvor lenge skal dette holde da ? kan du ikke lime på plass flisene igjen, med feks tec7 eller annet lim?

legger da lim der det er "plass", og du slipper og kakke vekk flislimet?


   #7
 132     0
Fugene vil vel låse flisene sideveis. Blir jo ikke et tykt lag med Tec7 bak flisene heller.

   #9
 822     0
Masse å slipe på her før du er i nærheten av noe membran, slip ned 2mm og lim opp med ny flislim eller tilsv beregnet for våt sone.
Signatur
   #10
 3 768     akershus     0
Utrolig dårlig håndverk av den som har lagt fliser, spørs jo hvor bra eller helst dårlig resten er. Kanskje du skal spørre et av mine familiemedlemer om hjelp. Når de bygde hus i begynnelsen av 70 årene, presterte hun å lime kjøkkenflisene med snekkerlim!!!! Hvordan hun klarte å få de til å sitte er for meg en gåte. Uansett, når de gjorde om kjøkkenet 25 år senere og skulle fjerne flisene, fulgte sponet i sponplatene med.

Det jeg vil frem til er at det kanskje er greit å prøve snekkerlim for utebruk, som jo er ganske tyntflytende og som antagelig ikke bygger mer enn at du slipper å fjerne gammelt lim. Hvis du ikke dusjer på flisene, vil antagelig slikt lim være motstandsdyktig nok.