144    3    0  

Flislegge gulv, tips og råd ønskes

 1 525     0
Skal flislegge gangen her hjemme, første gang jeg skal flislegge noe som helst så dette blir spennende.

Men hadde satt pris på noen gode tips på veien for å gjøre dette så smertefritt som mulig. Smart verktøy som forenkler jobben, valg av lim, fliskutter osv.

Har forstått det slik at jeg må finne senter av rommet å begynne her, men jeg har også to gulv som møttes. Støpt plate og avretringsmasse på spongulv. Så da ble jeg tipset om at jeg må begynne her for å få en skjøt i denne overgangen som jeg kan fuge med elastisk fugemasse.

Så tar i mot alle tips dere kan komme med her 🙂

  (trådstarter)
   #1
 1 525     0
Ingen som har noen gode tips her?

Fått pris på 14 000 for å flislegge 18 kvm, da står jeg med fliser selv mens de tar resten. De legger en membranduk i overgangen støpt gulv og avrettingsmasse for at gulvene kan få leve fritt.

Så er jo spørsmålet hvor mye det er å spare på å gjøre dette selv.

Hva trengs av utstyr for å tilpasse å legge fliser? Mye lim går med, og må det lim på gulv og på flis ved bruk av 60x60 fliser?
  (trådstarter)
   #2
 1 525     0
Prøver å bli klok på dette.

Ser ut til at jeg trenger fliskutter, nivåkloss, strips og tang. Ca 8-9 kg flislim pr kvm med 60x60 fliser. I tillegg trengs det vel diverse verktøy som tannsparkel, svamp, fugemasse og gummihammer.

Så da spørs det jo på hvor vanskelig det er å gjøre dette selv å få pent resultat. Sett masse videoer, men der ser jo alt enkelt ut.
TSt
   #3
 7 926     0
Pass på at når en starter med fils så er det to forskjellige løsninger en skal sjekke. Enten fuge midt i rommet men hvis flis på hver ende da blir under halv skal en endre slik at midterste flisen ligger på midt linjen. Fugene vil da starte 1/2 flis ut fra senterlinjen på begge sider. Da vil flisene ut mot vegen bli over !/2. Men det finnes selvfølgelig en del andre lokale føringer som det kan hende at en må ta hensyn til.