307    3    0  

Flislegger bad

 719     Stavanger     0
Hei. Evighets prosjektet nærmer seg slutten. Skal snart begynne og flise badet. Jeg fliser gulvet først så veggene.

Det er utrolig mange gode "how to" snutter på YouTube på flislegging men jeg ser at noen begynner og flise rad to og tar rad en til slutt men andre begynner fra rad en og fliser seg opp til tak. 

Hvorfor gjør man det ene eller andre så lenge man fliser i lodd? En må jo kappe flisen i tak eller gulvet uansett, evt på begge plasser?
Signatur

TSt
   #1
 5 924     0
Det er vanskelig å få en avkuttet rad til å bli helt gjevn i tillegg har du ikke noe anlegg under nederste flisrad siden du skal ha en fleksibel fuge her. Fugen dekker at denne raden ikke alltid blir like høy. Kan også være noe fall på gulvet langs veggen. Derfor er det lettere og starte på noe som er helt horisontalt og så tilpasse flisene nedover til slutt. Da kan du f.eks. holde de oppe til raden over med en tape.

Pass på å tilpasse fliser slik at du får mere enn 1/2 flis inn mot alle kanter. Det gjør du ved å enten plassere flisene på hver side av midt linjen på veggen eller eller sentrere en flis over midtlinjen. Ut mot kantene vil du dermed få to tilnærmet like store fliser som alltid vil være over 1/2 flis.

Høres ut som om det er normal hos deg også. Spesielt når en ordner gamle ting tar det ofte 2-3 ganger lengre tid enn en hadde håpet på.

Lykke til.
   #2
 456     Landsdekkende     0
Hei.

Det mest fornuftige vil være å starte med vegg, men la sokkelen stå igjen til du skal legge gulvet. Grunnen til at jeg blant annet mener det, er at da vil man kunne få en bedre overlapp fra membranen på gulv og vegg. Så gjør deg først ferdig med membran og mansjetter på vegg og overgang gulv vegg. Så flislegges veggen. Så legges gulvmembran og deretter gulv og sokkelflis. På denne måten sliper du også å tråkke rund og miste biter av flis på gulvmembranen å skade den.

Signatur