190    5    0  

Fug mellom fliser tørker ikke & fug som ikke setter seg

 19     0
Hei

Har 2 problemer med mitt totalrenoverte bad som jeg håper noen kan hjelpe med:

Problem 1) Fugen i dusjområde tørker ikke på enkelte steder. Hovedsakelig rundt sluket i langs veggen på badet.
- Er dette normalt og noe jeg bør akseptere med et totalrenoverte bad bygd i 2017?
- Eller kan det være grunnleggende konstuksjonelle feil som fører til dette?
- Noe annet jeg bør ta opp med entreprenør eller fremtidige risiko i denne forbindelse?

Det er ikke brukt epoxy fug, og de som har bygd badet sier at det er normalt og noe jeg må akseptere.
Jeg kan bare ikke forstå at det skal være riktig. Går de liksom til kundene sine og sier at vi kan totalrenovere badet ditt, men da må du forvente at fugen i dusjen aldri blir tørr. Synes det høres rart ut, men som uerfaren vet jeg ikke helt hva jeg skal kontre med. Håper på innspill.
Det ser jo så stygt ut og ser ut som møkkete flekker. 


Problem 2) Enkelte steder utenfor dusjområde har ikke fugen de har lagt satt seg. Det er derfor svarte flekker enkelte steder.
- Hva kan dette skyldes?
- Kan det være fordi flislimet under og mellom flisene er lagt på for høyt / for mye, slik at det ikke er tilstrekkelig med plass til at fugemassen kan feste seg oppå flislimet under?
- Noe annet dette kan skyldes?

Setter pris på alle innspill for nå er jeg litt rådvill på hvordan jeg skal håndtere saken videre. Entreprenøren har vært velvillig til å fikse andre forhold, men nå har det gått litt i stå og de sier at dette er normalt. Men det kan da ikke være normalt på et totalrenovert badet som er revet ned og bygd opp i sin helhet i 2017.

Mvh
Kester


   #1
 1 870     Akershus     0
bilder?

.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 19     0
Hei

Her kommer bilder. Det første bilde er av område i dusjen der fugen ikke tørker.
Dette testet vi ved å legge et plast lag over og så etter 12 timer at det var vanndug på plast laget.

Det andre bilde er mellom fliser på et område utenfor dusjområde. Det virker som fugen ikke fester seg og blir liggende her....ref. de mørke områdene. Ikke så bra bilde, men det har blitt verre andre steder etter jeg vasket badet (7 dager etter fugen ble lagt).Fug mellom fliser tørker ikke & fug som ikke setter seg  - Bilde dusjområde_Fug som ikke tørker.jpg - Kester
Fug mellom fliser tørker ikke & fug som ikke setter seg  - Bilde utenfor dusj_Fug som ikke setter seg.jpg - Kester
Fug mellom fliser tørker ikke & fug som ikke setter seg - Bilde dusjområde_Fug som ikke tørker.jpg - Kester
TSt
   #3
 3 120     0
Kan være flislim med veldig fynn fuge oppå, men det du sier at det ikke tørker er jeg mere usikker på. Vet ikke helt hva som er normalt. Men med liknende feil høyere opp på veggen og litt dårlig limdekning på flis så star det kanskje vann i veggen som sakte kommer ut ? Eller er det bare en vanlig våt fuge og at de alltid tørker sent men at det kosmetiske her har gjort at du også har funnet dette ? Var det slik hele tiden eller har det blitt slik etter at en har startet å bruke det ?
  (trådstarter)
   #4
 19     0
Hei og takk for innspill.

Jeg tror det ble slik etter at jeg begynte å bruke badet /dusjen. Ganske sikker på at det ikke er kosmetisk fordi jeg gjorde en test med plastfolie over og høy varme fra gulvet, dugget det på plastfolien etter 12 timer. Da tenker jeg at det er vann under flisene (mellom membranen og flisene) som ligger under og gjør at fugen ikke tørker.
Det som gjør meg litt redd i denne forbindelse er at fugen aldri tørker. I forrige uke brukte jeg ikke dusjen på 4 dager. Da var nesten all fugen i dusjområde tørket unntatt et par flekker som dette her.
Det kan skyldes det med dårlig limdekning på flis på veggen som du sier, og at vann kommer sakte ut. Det er jeg usikker på, men kan løfte opp til entreprenør som en mulighet.
Blir bare veldig skeptisk til at jobben er gjort ordentlig når fugen aldri tørker enkelte steder. Blir nervøs for hva slags konsekvenser som kan komme dersom det er vann og fuktighet under flisene som aldri fordufter.
Har en følelse av at Entreprenøren vet hva det skyldes og medføre, men vil ikke si det fordi det kan medføre en erstatningsansvar. De er det veldig tilbakeholdende med informasjon, så prøver å finner ut av det selv slik at jeg kan ha noe fornuftig å melde tilbake på.
Har vært i kontakt med en rørlegger som sier at han kan ettergå arbeidet, men det vil koste meg kr. 5 000,-. Noe jeg egentlig ikke har.
HSt
   #5
 16 757     Sørum     0
Stryker de på lim horisontalt så kan vann renne langt bak fliser.

Hos bekjente var det lekkasjene veggboks og manglende drenshull (laget av rørlegger) så rant vannet inn i veggen rundt veggboksen.