142    2    0  

Glemt plast i skråtak på bad.

 5     0
Vi pusser opp bad med skråtak (fra 1,20 i høyde). Har brukt Wediplater 20mm på alle vegger. Har Wediplater i skråtak, dog uten smøremembran for å muliggjøre Sparkling og maling. Er ikke plast bak skråvegg, men plast i taket. Har brukt våtromsmaling.  Har gips i taket. Balansert ventilasjon ,så forventer ikke høy luftfuktighet over tid.

Spørsmål: Er det noen måte å gjøre skråtaket diffusjonstett når wediplaten allerede er benyttet? Maling?   #1
 5 130     Tromsø     0
Wedi-plater uten murpuss eller fliser på, er ikke det brannfarlig? En løsning kan være å rive dem og bytte dem med plast og gips som i taket, en annen løsning kan være å smøre dem med membran og legge murpuss eller sementbaserte plater utenpå, og sparkle og male utenpå dem.

Det er forøvrig ikke behov for at alle flater i et bad er diffusjonstette. Membran trenges der det er direkte vannsøl og -sprut + litt sikkerhetsmargin, på små bad blir det i praksis hele badet. Men med god ventilasjon er ofte badet et av husets tørreste rom, og liten fare for diffusjon av vanndamp gjennom vegger og tak.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 5     0
Mange takk for svar og forslag Kjell. Skal sjekke opp det med brannfarlighet, har ikke tenkt på dette. Min største bekymring er at skråtak vender mot kald side og at vi får diffusjon av varm (fuktig) luft gjennom wedi platene (20mm) eller plateskjøtene som kondenserer i isolasjonen (20 cm glava 34 ). Har sjekket med glava om wediplatenes, og de sier at Wedi 30 mm har sd verdi på 4,6. Så da kan jeg kanskje annta at 20 mm har en Sd verdi på 3. Ser at jeg kan påføre maling fra Jotun for ytterligere difusjonsperre på Sd 0,6-1,2. Fryken er at dette til sammen likevel fører til for stor diffusjon. Er jeg i overkant paranoid?
forsøkte meg her tegning.
Glemt plast i skråtak på bad. - bad 2 etg.jpg - Paalskav