757    3    0  

Legging av 30x60 fliser på vegg...

 6     0
Hei, holder på å pusset opp badet og skal legge 30x60 fliser på vegg... 
Men utenpå pakken er det bilde av forskjellige leggemetoder/mønster... Det ene mønsteret jeg hadde planer om å bruke står det at man ikke skal bruke... kan noen med kunnskap om dette være så snill å svare meg? Kan jeg eller kan jeg ikke bruke det mønsteret som er krysset ut på vedlagt bilde? 
Legging av 30x60 fliser på vegg... - 20181208_111653.jpg - dnb91

TSt
   #1
 11 052     0
Jeg vil tippe at dimensjons tilpasningen på disse flisene ikke er den aller beste slik at en vil kunne se avvik hvis en forsøker å lage så regulært mønster. I tillegg har du da kanskje tanker om å treffe vegg fugene som har annen flis men i format som går opp. Da får du kanskje samme problemet her. Når flisene er lange blir kan litt forskjellig krymp på lengden bli så stor at det synes. Er det andre som har annen mening ?
   #2
 48     0
Hei!

Fliser som er avlange kan ha en kurvet form. Vi anbefaler da 1/3 forband i stedet for 1/2 steins forband for å unngå såkalt tanning på flisene.
Tanning betyr at du kan både se og kjenne høydeforskjell på flisene.


Signatur
   #3
 452     Landsdekkende     0
Hei dnb91.

Ut fra egen erfaring, så skal det ikke være noe problem å legge 30x60 1/2 forbandt, selvom det er minst anbefalt nettopp grunn av det Modena Fliser nevner over. For å oppnå best mulig resultat med den typen mønster, så krever det ett så jevnt underlag som mulig. Ett godt hjelpemiddel for å unngå tanning kan være dette: https://megaflis.no/catalogsearch/result/?q=niv%C3%A5klosser

Signatur