145    5    0  

Membran på bad midt i huset

 109     0
Skal pusse opp badet og blir sittende litt undrene å lure på hva som bør gjøres i forbindelse med membran på badet her. Badet er sånn sett midt i huset og har ingen kalde rom på utsiden av rommets fire vegger. 

Tenker å bruke tetti plater og evnt K10 smøremembran fra Heydi. I dusj bør vel hele platen smøres samt benytte nettet Heydi anbefaler. Samme på hele gulv og 10 cm opp. Men hva med utenfor dusjsone/våtsone. Holder det med Tettiplater som ikke er dekket med smøremembran over hele. Kun evnt skjøter og skruehull? 

Er nesten litt redd for at badet kan bli "for tett" så lenge det ikke er noen av veggene som er mot yttervegg samt at alle rom rundt er oppvarmet om jeg monterer Tetti plater og smører disse helt ned med K10. Hva mener dere er riktig fremgangsmåte?

   #1
 1 499     0
Et bad skal vel være helt tett? Du skal vel ha noe avtrekk av er slag på badet?

Hva om du får en vannlekkasje på badet og ikke har vanntett gulv i hele rommet? Poenget er vel at når slikt skjer så skal vannet gå i sluken.
  (trådstarter)
   #2
 109     0
Nå misforstår du meg. Skal selvfølgelig ha membran i våtsone (ink gulv) Avtrekk på badet og spalte under dør.

Poenget mitt er om badet blir "for tett" om det smøres membran på alle vegger. Ref. damsperre på innevegger er fy fy og her legger jeg da evnt smøremembran på 4 innevegger som vil gi en tilsvarende tetthet som damsperre..
   #3
 738     0
Om ikke du har noen yttervegger smører du membran i hele dusjsonen, hele gulvet med duk og alle skjøter/skruer i resten av rommet.

Er ikke noe problem om du smører inn alle vegger, men ingen grunn for å gjøre det. På en annen side ville du heller ikke fått problemer om du droppet membran bortsett fra gulv og våtsone.
   #4
 29     Grimstad     0
Med andre ord kan dampen fra badet vandre ut i konstruksjonen der det ikke er innvendig dampsperre? Smile
   #5
 2 968     Vestlandet     0
Dampsperra i eit varmt og til tider fuktig baderom er vel ikkje noko problem?
Spørsmålet er vel kvar du vil ha evt. fuktig luft på avveie. Innelukka på badet eller ut i veggen og kanskje til naborom?

Eg vurderer å gå for membran på heile veggem, også på dei veggane mot oppvarma rom på mitt bad. Eg tenkjer det ikkje er verre å ha damp på badet enn naborommet.
Signatur