22 405    30    8  

Mikrosement på malte gulvfliser bad

 42     1
Hadde grusomme fliser på badet så bestemte meg for å male både vegg og gulvfliser med trestjerners gulvmaling. Malingen på veggen holder veldig bra, men malingen på gulvet flasset fort av, så det var mislykket.

Har derfor bestemt meg for å legge mikrosement på gulv, og har noen spørsmål jeg håper noen med erfaring eller kompetanse kan svare meg på.

Bør meg pusse vekk malingen på gulvflisene, eller holder det å vaske dem godt før jeg legger sementen? 

Sliter med dårlig fall til dusjsluk, har åpen dusj, med en fast dusjvegg. Vurderer å enten lime en liten rad fliser med tec7 som fungerer som en vannstopp, evt legge en slik gummilist man får kjøpt hos vvs forhandler. Dette er vel greit å sementere over?

Dusjsluken er blitt ganske stygg, er det innafor å kakke opp fugene rundt denne, og legge ny sluk på nivå med mikrosementen? Her trengs det kanskje en 2-3 mm utforing.

Tar også imot tips om det å legge mikrosement fra de av dere som har gjort dette før. Noe som er viktig å huske på, tips &triks?

Marlon

   #1
 5     1
Mikrosementen du kan legge over alt typer av gulv/vegg, men du må ha mye erfaring for å gjøre dette.
Ex: mikrosement på fliser
Mvh Robert Prodan
Mikrosement på malte gulvfliser bad - IMG_2176.JPG - Vekst Bygg AS
Mikrosement på malte gulvfliser bad - IMG_2176.JPG - Vekst Bygg AS
  (trådstarter)
   #5
 42     0
Supert! Hvordan er det med sluk/slukrist, bare maskere denne? De er kanskje ubetydelige de 2-3 mm som bygger rundt sluk
HSt
   #6
 26 513     Lillestrøm kommune     1
Hvis malingen løsner fra flisene så hjelper det vel ikke med god heft på malingen tenker jeg. Men det brukes armeringsduk ser jeg så kanskje hjelper det. Må det legges smøremembran over ? Jeg er blank på dette.

  (trådstarter)
   #7
 42     1
Det er en fiberglassduk (?) Som limes på først for heft.

Malingen går av om man skraper med en kniv ol.
Men i dusjsone er det ett par flekker på 2-3 cm som har flasset av da det har vært en "pytt" med vann som har ligget på flis over natta, da ble malingen porøs og var bare til å ta rett av

HSt
   #8
 26 513     Lillestrøm kommune     0
Det er om denne malingsfilmen hefter godt nok til å gi god heft for resten jeg egentlig spør om, akkurat her er jeg flinkere til å spørre enn å svare.
  (trådstarter)
   #9
 42     0
Ja spørs om jeg ikke må gå over med pussepapir før duken blir lagt(?)

Men ift at sementen herder, hvordan kan den ikke heftes når den ligger vegg til vegg?
HSt
   #10
 26 513     Lillestrøm kommune     0
Siden den er tynn er den avhengig av heft til underlaget ? Slipper malingsfilmen på undersiden så hjelper det ikke at det er heft på oversiden av malingen.

Igjen, det er mer sørsmål en svar/du ser jeg lurer på om det må være noen form for membrantetting her også, jeg kan ikke dette, men håper de som kan dette gir enda tydeligere svar).