574    3    0  

ny membran og flis på eksisterende flis

 11     0
Hei,

Jeg har kjøpt ett hus fra 2006, med ett bad fra 2009. Det ble ifølge papirene bygget av ett murmester firma som har meldt oppbud for ca. 6 måneder siden. 

Jeg er ikke sikkert på om det var en vennetjeneste eller noe men noe av byggestilen tilsier at det ikke er en med det beste "skills" f.e. sluket er skreivt etc. Badet lekker ikke eller noe men så går alt vann direkte i sluken fra dusjkabinett. Badet er i andre etasjen.

Men, spørsmålet mitt er følgende: Jeg ønsker å dusje rett på flisene men tør ikke helt. Hvis jeg nå enten gjøre det selv eller får noen til å gjøre det (da er det jo greit egentlig) til å legge flis opp på flis med ny membran innimellom. Tenker da på gulvet og veggene. Vil det gå bra? Hva er det jeg bør tenke på?

Takker for hjelpen.

Hochi 

HSt
   #1
 30 459     Lillestrøm kommune     0
Flislegger boken til Sintef har et par sider om dette
  (trådstarter)
   #2
 11     0
Ok. Har ikke den tilgjengelig. Kan du gi meg en kjapp oppsummering?
   #3
 48     0
Hei!

Kort oppsummert kan man legge membran på flisene om man er sikker på at eksisterende membran ikke er en tett foliemembran, men en viss diffusjonsåpen membran. Det må også brukes en diffusjonsåpen membran i det nye membransjiktet. Det må legges ny klemring i forbindelse med sluket. Denne legges i forbindelse med membranen som anvist i bruksveiledningen på membranen du velger å bruke. En rørlegger vil nok kunne hjelpe med løsningen på selve sluket.

Det er også veldig viktig å tørke ut badet før man påbegynner prosessen med å legge ny membran.

Signatur