641    17    5  

Nytt bad for 100.000 prosjekt

 97     2
Her er "beviset" på at det er mulig å oppgradere et 80-talls bad i et hus for ca 100 Smile

Tok ca 1,5 mnd på deltid og var 2. store prosjekt med oppussing av huset vi kjøpte for 2 år siden. Skulle egentlig hatt en lokal flislegger vi vet er god men han hadde ikke tid før nesten sommeren.

Tok all jobb (- elektriske som et lokalt firma tok).

Inkludert i sum:

rør-i-rør over alt med fordelerskap
alt nytt avløp til kjellergulv
varmekabler med styring
møbler, toalett og dusjdører
membran og dusjhjørne
alt verktøy, bla en solid mørtelblander som hjalp veldig
vannstopper
nye sluk
nytt tak
ny ventilasjon med styring

Vaskemaskinen ble forresten flyttet til kjøkken, mest pga plassen. Vannstopper tar evt håndt om lekkasje der.

Blir sikkert aldri "godkjent" av takstmann men vi har nå dokumentert alt vi har gjort og tatt bilder underveis. Uansett så har vi ikke gjort det for å selge.

Nytt bad for 100.000 prosjekt - bad2.JPG - fil100

TSt
   #3
 12 091     1
Ville ikke hatt WC på skrå men det er smak og behag. Har en fulgt instruksjoner og har dokumentert det underveis så har ikke jeg betenkeligheter. Men vann koblinger kan være litt utfordrende så jeg har benyttet Sanipex som har greie instrusjoner men det krever verktøy koffert.
   #4
 3 277     I huset mitt     0
Genialt, bra jobb av trådstarter!!! Smile

En bra dokumentert jobb som eks trådstarter/eier av hus har gjort her, gir mere ro i sjela enn om man skulle kjøpe bolig hvor badet er tatt av random firma på laveste anbud, hvor boligen skal flippes for max penger.


Verdt å merke seg at alt arbeide på bad er 100% lovlig å gjøre selv, utenom det elektriske som trådstarter har hatt firma til.Cool
   #5
 5 128     Akershus     2
Ville ikke hatt WC på skrå men det er smak og behag.

Unødvendig kommentar. Hvis du studerer bildet litt nøyere, ser du sikkert at det er begrenset plass mellom WC og dusjdør. En rettvinklert plassering ville etter det jeg kan forstå, gitt problemer med adgang til dusjen og fare for å slå døra i porselenet. Plasseringen kunne i mine øyne ikke vært bedre.
   #6
 82     0
Støttes. Jeg brukte enda mindre på mitt hyttabad (som bare er 1.5m2). Rør i rør (Roth), gulv-toalett, dusjvegger, servant og skap. Fibo-vegger og vinyl på gulv. Varmekabler, sluk, avløp osv.

Elektriker gjorde varmekabler/strøm og murer støpte gulvet (tok ikke sjansen selv). Gulvlegger tok membran (=vinyl), da jeg ikke har kompetanse på dette.

Blir ikke noe mindre godkjent enn noe annet, så lenge du har papirer.
  (trådstarter)
   #7
 97     0
Ja, toalettet står på skrå av en grunn ja Smile

Jeg brukte rør-i-rør fra Uponor. Fungerer bra uten en dråpe i fordeler-skapet.

Det eneste lekkasjeproblemet jeg har er mellom kran og servant. Det lekker bittelitt vann fra rundt porselen-hullet og ned i skap. Vet ikke helt hvordan jeg kan stoppe det?

TSt
   #8
 12 091     0
Hvis det er fra vann utvendig og ned i skapet så pleier det å vøre en pakning under armaturen. Kommer det fra innsiden at ikke armatør slange skrudd godt nok til eller en har skadet O rinf som ofte er på disse. Bruksanvisninger som ikke har nøyaktig hvor mye som skal skrus til med er vanskeligere å bevise at er utført forskriftsmessig så derfor flere av oss liker Sanipex selv.
TSt
   #10
 12 091     0
Er det ikke en pakning under kranen ? Mulig den har forskjøvet seg eller at armatur ikke er strammet nok, men kan være ide å sjekke først siden en kanskje skader det som er der hvis en bare strammer mere.