128    3    0  

Oppbygging av badegulv

 5     0
Jeg har fjernet gammel sementmasse på badet mitt fra 1982. Under sementen ligger det en type masterboard og under den så ser det ut som at de har lagt en slags takpapp(!). Under alt dette ligger det planker som er lagt med ca. 5 cm mellomrom per planke. Antar at det er lagt slik pga. luftig. Hva er anbefalingen for å bygge dette opp igjen? Jeg kan vel ikke bare legge på nye masterboards og legge avretting direkte oppå dette når det er mellomrom mellom plankene på gulvet. Kan man evt. legge på våtromsplater?

Oppbygging av badegulv - Screenshot 2019-05-15 at 19.37.00.png - 82hus

   #1
 2 159     Akershus     0
hvis du vil spare høyde kan du fjerne plankene og legge gulvspon isteden. Dersom høyden ikke spiller så stor rolle, ville
jeg lagt 12mm osb/finêr på toppen av plankene.

Det sorte du sikter til kan hende er intet mindre enn membran a'la '82!!


.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 5     0
Er det noen generelle anbefalinger rundt masterbord versus våtromsplater på gulvet? Så vidt jeg vet så tåler masterbords sterkere varme per kvm enn våtromsplater. Hvis jeg legger osb/finêr, må jeg legge noe sperre mellom vegg og platen for å få det "tett" mellom vegg og osb-platene?
   #3
 718     Stavanger     0
Våtromsplater på gulv er ikke nødvendig, må du stive det av kubber du mellom bjelkelag eller monterer masterboard etter vannfast spon. Nettopp pusset opp bad selv og jeg gjorde det slik det gjøres i nybygg nå til dags og det er som følgende fra bjelkelag og opp.

Kubbet mellom bjelkelag fra 1973
Vannfast spon
Primer
Armering
Varmekabler stripset til armering
Avretningsmasse min 2.5, maks 3.5
Banemembran tarket dryfloor med min 5 cm oppbrett
Lim
Flis
Fug

På vegg

Cc 60 på reisverk
20mm tetti plater
Fiberremse i plateskøyt, skruehull, hjørner og overgang gulv vegg
Primer
Smøremembran
Lim
Flis
Fug

Kan også legge til at jeg kuttet  ut en 3*15cm utsparing fra tetti platene som fylte med fliselim som skal ta trykket av vegghengt skål på toalettrammen.

Jeg er ikke fagutdannet.

Signatur