287    10    0  

Oppbygging gulv bad kjeller

 58     0
Ser sintef/byggforsk har anbefalt oppbygging på eksisterende betonggulv: isolasjon-plast-varmekabler-støp

Jeg har uisolert betonggulv i kjeller og har tenkt å få isolert bad med 1-2 cm tetti/vetpro plater før varmekabler - flytmasse - fliser

Bør jeg ha plast over tetti/vetpro plater eller er det unødvendig? Virker som mange dropper plasten.

HSt
   #1
 32 524     Lillestrøm kommune     0
Du må ha mer isolasjon du kommer til å tape det meste av tilført varme. Ekvivalent til 5cm XPS bør være det tynneste en går for.
  (trådstarter)
   #2
 58     0
Skulle gjerne hatt 5 cm isolasjon, men det blir maks 1-2cm pga lav takhøyde. Har hørt om andre som har fått vellykket resultat med lite isolasjon, selv om det selvfølgelig blir mer varmetap.
HSt
   #3
 32 524     Lillestrøm kommune     0
Det er ikke umulig å ende opp med over 90 % tap, kanskje blir det ikke varmt

Du er avhengig av at du klarer å magasinere opp noe av varmen i grunnen under huset.

Hvordan er det støpte gulvet hos deg ? I min kjeller er det armert dekke med 7cm påstøp for å komme opp i nivå, de 7cm skal bort hos meg og ved å spise noen cm mer blir det plass til nok isolasjon

Kingspan har visst en isolasjon som er bedre enn XPS, 3cm tilsvarer kanskje opp mot 5cm XPS, jeg har ikke sjekket tallene selv.
  (trådstarter)
   #4
 58     0
Var mer enn nok arbeid med å pigge grøft til nytt avløp.

Er ingen plast under støp, men drenerende steinmasser.

Så usikker på plasten. Ifølge folk skal eksisterende betonggulv primes og isolasjon limes til gulv. over isolasjon/varmekabler skal det igjen helst primes før avrettingsmasse for godt feste.

Leser at hvis en har plast over isolasjon så mister avrettingsmassen feste mot isolasjon/varmekabler og en må derfor kompensere med tykkere støp.

Noen som har ett godt svar på om betong-isolasjon-plast-varmekabler på armeringsnett- fiberarmert avrettingsmasse 2 cm er nok? Eller må en opp i tykkere lag siden det støpes på plast?
  (trådstarter)
   #5
 58     0
Dropper muligens bare plasten.

Tetti skriver minimum 2 cm overdekking støp, samtidig står det en annen plass at støp over tetti plater må være selvbærende. Da er det gjerne 3.5 cm fra den beste flytstøpen jeg fant. Nå ble jeg usikker.
   #6
 1 145     Nordpolen     0
Det er vel produsenten av støpen som bestemmer hvordan underlaget skal være
  (trådstarter)
   #7
 58     0
Noen produsenter(avrettingsmasse/flytstøp) krever plast da de ikke tåler fukt, noen av de dyrere tåler fukt. "Alle" krever relativt tykt lag med armeringsnett på isolasjon med glidesjikt for å være selvbærende. Den "beste" jeg fant var minimum 3,5cm. Altså betydelig mer enn skarve 0.5-2 cm som jeg ofte har lest her inne. 

Flere av de billige avrettingsmassene ser ikke ut som de er godkjent en gang til bruk over isolasjon.

Ser at depron er en enkel løsning. Krever ikke så mye overdekking hvertfall, og megaflis går god for en guide.

Enten går det bra uansett, eller så er det mange brukere på dette forumet som har ett dårlig gulv 😄

HSt
   #8
 32 524     Lillestrøm kommune     0
Hvis Tetti platene skal være isolasjon mot grunnen så er Depron ikke noe alternativ. At Depron reflekterer varmen oppover er den store Depron svindelen. Den isolerer like lite som sin tykkelse
  (trådstarter)
   #9
 58     0
Synd at depron ikke er det det lover, virket jo så fantastisk i ifølge reklamen😁 Skal visst kun bruke 3 mm i støp også da 6 mm blir for mykt. Mulig det går med 6 mm hvis en har tykk nok støp og armering alikavel?

Proplate 6 mm er også en knallhard plate som sikkert har de samme "isolerende og reflekterende" egenskapene som depron, men disse kan visst støpes ned da de er ekstremt harde.
HSt
   #10
 32 524     Lillestrøm kommune     0
Ja all denne reklamen er svindel enkelt og greit

Normal tykkelse på isolasjon i grunn er i dag 20-25cm du kan samnenligne det direkte med deres 3 og 6mm

Noe under ekvivalent med 5cm XPS gir veldig store tap