208    9    2  

Pusse med flislim på dusjvegg

 19     0
Har kjøpt hus hvor det er en dusjvegg (som går ut i rommet) som er pusset med flislim. Denne blir skjoldete inn mot dusjsonen og med små sprekker. 
Ønsker å pusse over den på ny. 
Tenker da:
- god rengjøring
- primer 
- pussing med flislim 
- regelmessig impregnering 

Noen som har erfaringer eller tips til dette? Holder det med et tynt lag med ny flislim eller må det være litt tykkere for å ikke sprekke opp? 
Eller finnes det noen bedre middel å pusse med som er glattere og lettere å rengjøre? 

Liker ikke løsningen, men badet er bare 5 år så ikke aktuelt å rive noe med foreløpig :) 

 
Pusse med flislim på dusjvegg - IMG_20210405_201512.jpg - Oyvind88

TSt
   #1
 9 152     0
Dette kan umulig bli pent over tid. Finn ut hvor flisene er kjøpt og få limt på dette. Håper da inderlig at det er membran bak dette.
  (trådstarter)
   #2
 19     0
Dette kan umulig bli pent over tid.  Finn ut hvor flisene er kjøpt og få limt på dette.  Håper da inderlig at det er membran bak dette.

Ja, det er jeg helt enig i. Det er membran på gulv og vegg ja. Veggen som er pusset med flislim går ut i rommet og står oppå gulvflisene, så hovedproblemet er egentlig at det blir stygt og er vanskelig å rengjøre. Har tenkt på fliser inn mot dusjsone, men veggen har buede hjørner innvendig og div hyller så vil ikke være rett frem å få lagt fliser, dessverre. Kan jo selvfølgelig rettes opp da....

Kanskje det er mulig å legge mikrosement for våtsone oppå flislimet?

Et annet alternativ er jo å prøve å fjerne hele veggen og bytte med to dusjdører. Men aner ikke hvordan den er limt mot vegg- og gulvfliser så er litt redd det baller på seg Smile.
Pusse med flislim på dusjvegg - IMG_20210408_133959.jpg - Oyvind88
   #3
 479     Bærum     0
Jøss, det var litt av en dusjvegg!
Hvis dere vil beholde den så er det viktig at overflaten blir bedre beskyttet mot vannintregning. Jeg vil mene at en slemmemørtel vil være et bedre utgangspunkt enn flislim i denne situasjonen. Så kan denne igjen impregneres for å gjøres helt vannavstøtende.
Men det vil uansett gi en ru overflate hvor det lett vil samles skitt, og den kan være vanskelig å få rengjort skikkelig.

Hvis du ønsker å rive så vil jeg tro at veggen er bygd oppå det som er av membran i gulvet. Så det bør gå greit å fjerne dette og sette inn noe annet.
HSt
   #4
 28 164     Lillestrøm kommune     2
er det verste jeg har sett tror jeg lurer på hvordan det går an å finne på å lage et slikt monster

Se på flisene om de ikke går inn under dette her da bør det kunne rives.
   #5
 4 148     OSLO     0
herregud, er noe av det mest grusomme jeg har sett..... inspirasjon fra en film eller noe? :O

tar vel kortere tid og rive den greia der, enn og prøve og flekke på den, evt legge noe over....
  (trådstarter)
   #6
 19     0
Ja, det var ikke akkurat dusjen vi kjøpte huset for, for å si det sånn Smile Men litt dumt, for resten av badet er ganske så greit.
For meg ser det ut som den er montert etter flisene. Men usikker på hvordan den i såfall er limt fast til gulv/veggfliser. Dersom det er limt med flislim så er det kanskje vanskelig å få dette vekk uten å skade flisene? Noen tips til skånsom riving? Kanskje jeg får høre med tidligere eier hvordan den er bygget Smile

Evt så får slemmemørtel være et brukbart alternativ, og så få rettet opp toppen i hvertfall så de blir en rett linje.   #7
 2 281     Sørlandet     0
Hehe den hadde nok ikke godt hjem her. Men denne kan du mure fin og firkantet samt vannrett på toppen med mørtel. Krever nok noen dager da da mye må bygges. Etter du er ferdig så kan du flislegge den eller mikrosement eller annet, mosaikk f.eks?

Da tror jeg dette kan bli pent.

HSt
   #8
 28 164     Lillestrøm kommune     0
Slemming er røff kjeller / utebruk og må i allefall ikke brukes her

Enig at går det ikke å fjerne monsteret så er oppskriften over med oppretting av flater veien å gå og så flislegge denne
   #9
 154     0
For å unngå altfor mye oppretting kan man jo benytte mosaikkfliser/små fliser på netting som følger formen på veggen bedre enn hva større fliser vil gjøre. Samtidig får man beholde den myke formen veggen har.

De små flisene bak toalettet kan kanskje benyttes om man vet produsent/leverandør av disse.