143    6    1  

Renovere bad, plast i yttervegg

 3     0
Hei,
i forbindelse med renovering av bad kom problemstilling om plast i yttervegg opp. Fann diverse relevante tråder, (som denne) men sitter igjen med følgende problem:

Yttervegg består idag av:
kledning
vindsperre 
10 cm Glava
stender
plast
rupanel

Planen var å lekte ut 2" og legge 5 cm Glava og avslutte med Vetti plate og flislegge.

Spørsmålet er: lar dette seg gjennomføre, eller må jeg rive rupanel og fjerne plasten? Vet noen om plast fra 60-tallet er såpass diffusjonsåpen at evt fukt vil kunne ventileres ut?    #1
 5 134     OSLO     1
skal ikke plast på veggene på bad, da blir det to tette lag.
men hvor hel den plasten fra 60 tallet er, om det i det hele tatt er noen plast der, er jo et annet spørsmål....
   #2
 270     0
Hvis en først river inn til rupanel, så hadde jeg revet den og tatt bort plasten for å være sikker. Tetti plater kan ved riktig tykkelse monteres rett på stendere. Evt spikerslag kan monteres der det trengs.
HSt
   #3
 31 962     Lillestrøm kommune     0
Jeg rev rupanel på et kjøkken der det ikke skulle vært diffusjonsperre isolasjonen var våt og full av små maur hadde sikkert vært våt i 20år (vet når det var en liten lekkasje i kjøkkenbenken). Så gammel diffusjonsperre kan være like tett som en ny.

Men det holder kanskje å snitte den opp med sirkelsagen lage noen parallelle kutt med rupanelen ? Jeg skulle ha ut mauren og den gamle isolasjonen også
  (trådstarter)
   #4
 3     0
Takk for innspill.

Ja, rive rupanel og fjerne plast er jo tryggest. All kledning og isolasjon ble byttet i fjor, men tenkte ikke/visste ikke at plasten burde fjernes da.

Da blir spørsmålet om en skal droppe lekting og 5 cm isolasjon og legge Vetpro rett på stenderer? (etter å ha fjernet rupanel og plast) Er ikke kun 10 cm isolasjon litt lite i disse energieffektiviseringstider?
   #5
 133     0
Er veggen en sprutsone som skal ha membran? Hvis ikke kan jo plasten bare være der...

10+5 cm isolasjon med inntrukket dampsperre er ikke anbefalt, da er det bedre å fjerne den å legge innenfor 15 cm i stedet, enten med plast eller membran.
  (trådstarter)
   #6
 3     0
Ja, skal legges membran på veggen. Både på grunn av våtsone (badekar) men også fordi det er yttervegg.

Ender nok opp med å fjerne rupanel og plast for så å lekte og isolere 5 cm. Tør ikke ta sjansen på å sperre inne evt fukt i vegg.