443    10    0  

Skjolder/misfarging/flekker på fliser i dusjen

 5     0
Når jeg overtok leiligheten min i nov 2018 var det noen flekker på veggen i dusjen som ikke gikk bort samma søren hva vi vasket med, slo meg til ro med dette frem til noen måneder senere hvor det dukket opp flere slike flekker. Nå snart 2 år senere er det mange fler og jeg skjønner ikke hva de kommer av? Badet er fra 2009 og flere andre i borettslaget har lignende flekker i dusjen(forskjellige bygninger, etasjer osv, men like bad/fliser). Badet består av en stor metallboks som er flislagt på innsiden (sånn jeg har skjønte det?) og har derfor ikke bekymret meg så mye for fukt, men kan det være vannskade? Er det noe jeg burde får gjort noe med? Badet ligger forøvrig veggivegg med kjøkken som er nyoppusset i fjor og ble da sett etter vannskader i den veggen, noe som ikke var. 
Skjolder/misfarging/flekker på fliser i dusjen - 3877DD47-C716-4BE8-A11A-8C0C9C9AAE25.jpeg - VictoriaT

   #1
 822     0
Hårfarge produkt? dameting. Er ganske så etsende greier det.
Signatur
   #2
 388     0
Hva det er vet jeg ikke, men det er iallfall ingen klassisk tegn på fuktighet/vannskade.
  (trådstarter)
   #3
 5     0
Jeg trodde i starten at det var noe hårfrage/lillashampo da jeg flyttet inn og det var merker fra tidligere eier, men det har kommet mange nye flekker det seneste året uten at jeg har brukt noe annet enn vanlig såpe/balsam/shampo i dusjen. I tillegg finnes disse flekkene i såpass mange av de andre leilighetene i boretslaget at det hadde vært rart om det kom fra noe sånn?
   #4
 388     0
Ja det høres veldig rart ut da, må jo være en årsak til at det kommer nye flekker. Er det kun på flisene i dusjen hvor det blir sånn?
  (trådstarter)
   #5
 5     0
Ja, hele badet er flislagt med like fliser, men er kun disse på den ene veggen som har sånne flekker
TSt
   #6
 9 437     0
Er redd jeg har hørt av noen at det er f.eks. rust på veggen bak alt som gjør at en får farge gjennom fuger og som "renner". Men fant ikke noe når jeg forsøkte å søke.
  (trådstarter)
   #7
 5     0
Har fått foreslått rust av noen andre også, men hvordan får jeg sjekket dette? Burde vell bli gjort noe med ganske kvikt dersom det skulle vise seg å være rust

TSt
   #8
 9 437     0
Tror ikke en finner det ut før noen ofrer badet sitt. Er det mange slik at dere kan gå sammen ? Har noen flekkene helt oppe ved taket ? Finnes reserve flis evt flekk et sted det ikke gjør noe om flis ikke er helt maken ? (Bak et speil, bak skap etc). Evt forsøke å finne de som har hatt problemer med dette og sjekke om det er samme produsent f.eks.
  (trådstarter)
   #9
 5     0
Alle har flekkene nede, og alle har det i dusjen på samme vegg (ikke den veggen armaruret er). Får forsøke å finne ut produsenten av flisene evt, da jeg regner med at ingen vil "ofre" bade sitt før vi vet om det er noe boretslaget burde rydde opp i... Alle som har problemer med dette i boretslaget har identiske fliser med samme bad fra 2009 og så langt har vi ikke klart å finne noen som har pusset opp badet siden dette...