3 105    12    2  

Sprekk i flis lagt nylig.

 6     0
Hei,

Vi (eller firma) pusser opp badet vårt og vi skulle flytte inn denne helgen. Vi la merke til at en flise på gulvet har fått en sprekk (i overflaten?). Disse flisene er ikke billige, de er relativt tykke (6 mm) porselen fliser. Skulle trodd de var slitesterke? Murer kommer imorgen og skal se på det. De hadde også glemt å montere en ventil på dusjpanelet så vi fikk enten veldig kaldt eller veldig varmt vann. Når de da fjernet dusjpanelet så jeg enda en sprekk på flisen på veggen. Nå blir jeg usikker på om det er flisene som er dårlig kvalitet eller er det arbeidet? Det er et stort og seriøst firma som gjør arbeidet. Flisene er i Classici di Rex fra italienske Florim. Hva kan de gjøre? Må de legge nye fliser, har noen erfaring med slike fliser? Er de bra?
Sprekk i flis lagt nylig. - image.jpg - shwapper

   #2
 48     1
Hei!
Det ser ut til at disse sprekkene er i flis som det er blitt kuttet i, og de har nok fått en svakhet som muligens ikke syntes noe særlig før de ble fuget. Det kan skje med fliser av alle kvaliteter når de er glasserte.
Er det ikke på synlige steder, så er det jo ikke farlig at det er en sprekk, men det ser jo ikke fint ut hvis det på synlige steder.
Det beste er nok å diskutere med firmaet når de kommer på befaring, om hvilken løsning de tror er best.
Det er ikke egentlig noe å gjøre med sprekkene annet enn å bytte flisene.
Signatur
   #3
 452     Landsdekkende     0
Hei!

Det er ergerlig å se at det har gått flere sprekker i fliser før dere i det hele tatt har fått flyttet inn.

Ytterst sjeldent kan det være en tynn sprekk i overflaten på en flis som ikke kommer til syne før man får fuget. Dog ser det ut til i dette tilfelle at sprekken er ledet fra rosett - hull - kant, og på gulvet fra slukhjørne - kant. Dette kjennetegner at det sprakk opp da det ble boret hull/kappet. Tilfeldigheten til at det da allerede var en sprekk i flisen før det ble montert på akkurat disse stedene er derfor svært minimal.

Lykke til i morgen og hold oss gjerne oppdatert! Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 6     0
Hei,

Takk for svar. Var ikke klar over det når jeg bestilte, skulle ønske jeg visste de hadde større sjanse for å få sprekker i seg.. Nå vet jeg ikke om jeg tør bruke badet:P Typisk at det skal komme sprekker overalt:( Jeg syns det blir urettferdig å måtte bare akseptere sprekker fordi membranen kan bli ødelagt hvis man skulle skifte de. Har noen av dere vært borti det og hva gjorde kunden?
   #5
 452     Landsdekkende     1
Jeg vil, som Modena Fliser også nevner, råde deg til å undersøke med håndverker i morgen når han/hun kommer på befaring. De fleste murere og flisleggere vil kjenne godt til et slikt problem og presentere et løsningsforslag for deg.

Normalt skal det mye til for at det blir sprekker i en flis som er ferdig montert, såfremt det ikke ligger en svakhet i flisen fra før eller den får et kraftig støt. Så du skal ikke være redd for å bruke badet Smile Spesielt ikke siden det er fagmessig utført.

Signatur
   #6
 48     0
Hei igjen shwapper!

Disse sprekkene har ganske så sikkert oppstått ved kutting i flisene så det vil nok ikke komme mer sprekker av seg selv.
Flisene kan byttes, men som du nevner så er disse sprekkene i det mest utsatte området på badet hvor man som regel kvier seg mest for å ta opp igjen flis pga fare for å ødelegge membranen. Allikevel bør en dyktig håndverker kunne håndtere dette og klare å bytte ut disse flisene uten at det skal bli trøbbel med membranen etterpå.
Som du sier har du brukt et seriøst firma, så de er nok innstilt på å ordne opp dette de også.

Lykke til i dag!
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 6     0
Hei!

Beklage sent svar, gått i glemmeboken Tongue
Ja befaring gikk veldig bra. Sprekkene bak dusjpanelet var pga hullene som hadde blitt drillet gjennom var for små for skruene som skulle inn. Siden dusjpanelet var såpass tungt så tenkte rørlegger at det ville være ekstra sikkert å ha noen skruer som var litt større enn hullet.

Sprekken på gulvet var litt vanskeligere å finne ut av, murer mente det var pga ujevnheter akkurat der og når dusjpanelet ble satt oppå den flisen så har det skapt en sprekk i glasuren pga ujevn underlag og muligens "tension" ved sprekken (som dere nevnte i innlegget deres). Murer sa flisene er ment for gulvet og er ekstra tykke, de skulle være veldig robuste. Elektriker måtte bruke diamant drill for å lage hull, så hadde ingenting med flisene å gjøre! Tongue

Men de fikset alt, skiftet alle flisene med sprekker og sikret dusjpanelet ved å legge et tre-panel bak flisene hvor dusjpanelet skulle monteres. Vi fikk også avslag på endelig pris siden det tok litt tid og vi var uten dusj en stund. Legger ved bilder av ferdig produkt!
   #10
 452     Landsdekkende     0
Takk for oppdateringen!
Så godt det ordnet seg for dere, selv om det dro ut i tid. Håper dere er fornøyd selv også?

Vi tar av oss hatten, meget godt gjennomført designmessig - WOW GrinSignatur