13 277    18    0  

Tilbud på leging av membran og flis til halv pris: Bør vi være skeptiske her?

 738     0
Heisann!
Vi har ved en feiltakelse fått tilbud på legging av membran og fliser av et firma
fra Gjøvik. Dete var latterlig billig. Under halve prisen av det vi har fått fra firma rundt om her i distriktet, og da er dette inkludert reisepenger.
Lurer litt på hvor skeptiske vi bør være og om det fins noen måter å sjekke opp bedrifter og enkeltmannsforetak??
Skriver i mail at han har 8 års erfaring og våtromssertifikat.
Han driver for seg selv etter det jeg forstår.
Evt. noen fra Gjøvik her så kanskje kjenner til denne karen?
Hva ville dere gjort...??
Må innrømme at det er veldig fristende å gå for et så billig tilbud som ikke kan sammenlignes med de stive prisene de opererer med her vi bygger.

   #1
 56     0
Eg ville vært svært skeptisk,kvifor gidder han å reise så langt når det "flyter over" av arbeid i nærområdet? Få i allefall referanser og sjekk disse.
   #2
 106     0
Snakker vi om et bad hvor vegger og gulv er ferdig for membranlegging / smøring eller er det inkludert oppbygging av badet? Om sistnevnte er tilfellet: Be om nøyaktig beskrivelse av hvordan badet skal bygges opp, med henvisning til hvilke detaljløsninger han vil benytte. I tillegg bør han redegjøre for i hvilken grad badet vil forholde seg til våtromsnormen.
Skal han kun gjøre membran / fliser er det bare referanser + å sjekke om han virkelig har våtromssertifikat som gjelder. En dårlig flislegger kan ødelegge et godt utgangspunkt, men en slurvete membranlegger er vel om mulig værre.
En sak som mange glemmer å spårre om ved flisarbeider er feks hvordan positive hjørner løses. De flinkeste gjærer flisene, noen bruker hjørnelist (og de værste en simpel plastlist....)

Om dere har valgt å dele opp enteprisen har jeg et råd: Få et autorisert firma til å lime og sveise banemembran i steden for å bruke smøremembran. Jeg er (som jeg har skrevet i flere andre innlegg her...) generelt svært skeptisk til smøremembran, men om dere har delt opp jobben på ulike firmaer uten at noen har hovedansvaret, vil dere garantert ikke få noen til å vedgå feil om lekkasje skulle oppstå. Membransmøreren vil kunne skylde på snekkeren (manglende stivhet) og snekkeren på membtransmøreren.....
Sveisemembran er sterkere og mindre sensitiv for bevegelse, og skulle lekkasje oppstå, er det lettere å identifisere årsaken.
  (trådstarter)
   #3
 738     0
Dette er bad ferdig til membranlegging og flislegging.
Jeg vet ikke om det flyter over av oppdrag i området rundt Gjøvik.
Men det gjør det iallefall her, derfor stive priser.
Alternativet er å prøve å få en murer til å legge membran så flislegger vi selv.
Har aldri gjort det før, og har lite lyst til dette, så om noen kan tilby denne jobben til under 20.000 kr så er dette tilbudet veldig fristende å takke ja til.
Det er vel membranen som er det viktigste tenker jeg. Siden vi kan flislegge selv, så bør jo dette være en smal sak for en med 8 års erfaring å gjøre bedre enn oss...??

Kunne vel evt. fått noen fagfolk til å komme å godkjenne jobben han gjør før han reiser? og betale etter jobben er gjort? Er dette veldig risikofylt?
   #4
 56     0
Beklager men tror ingen seriøs håndtverker gidder å kjøre 60-70 mil hver vei for ein jobb til 20 000.Hva med evt reklamasjons arbeid,tror ikkje det er lett å få noen til å komme tilbake for å rette evt feil.Dere kan også sjekke att navn og org nummer stemmer med opplysningene i brønnøysund registeret
   #5
 22 352     Akershus     0

Beklager men tror ingen seriøs håndtverker gidder å kjøre 60-70 mil hver vei for ein jobb til 20 000.Hva med evt reklamasjons arbeid,tror ikkje det er lett å få noen til å komme tilbake for å rette evt feil.Dere kan også sjekke att navn og org nummer stemmer med opplysningene i brønnøysund registeret


Uten å vite noe særlig om badet så er 20 000 godt betalt for å legge smøremembran. Material koster vel max 4000 kr og jobben er vel gjort på max to dager. Men det er val få som gidder å reise så langt...
   #6
 342     0
Litex plater med ett lag med smøremebran og 3 strøk i dusjhjørne må vel gjøre susen.. Eller rockwold plater av samme kvalitet men billigere..

Kan jeg spørre etter hva han billige flisleggern din heter ? er han ifra romania vet jeg hvem det er :)

Tok badet mitt for 14000kr 2.70 x 3.70
  (trådstarter)
   #7
 738     0
Er nok ikke fra Romania nei. Ekte norsk håndverk.  :D
Nei jeg er litt usikker. Men nå har jeg sendt mail og spurt etter referanser, fagbrev og evt sertifikater. Om alt er i orden så går vi nok for dette tilbudet.
Men hadde vært det tryggeste om noen fra Gjøvik området her inne visste hvem han var og kunne gått god for han.  Smile

   #8
 744     Stavanger     0
Hmm..
Klart at han tjener jo godt på dette hvis det er en 2 dagers jobb og hvis han da ikke har noe i mot for og kjøre et stykke for og tjene såpass så er det jo godt betalt for hans del da han kun skal legge membran og billig for deg :)

Hvis han gir deg svar på referanser, fagbrev etc og det ser greit ut er det vel ingenting og tvile på ;)

Vekk liv i tråden igjen da når jobben er gjort Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 738     0
Han skal ikke bare legge membran med flislegge gulv og veger også.
Han regner med jobben tar 2-3 dager
Han renger 3000 kr i reisepenger.
Nå vet ikke jeg, men la oss si flislim, silikon og membran koster han 3000 kr
Da har han 12.500 kr igjen til jobben.
Om han tar 450 kr timen blir dette 27 timer på å gjøre jobben.
Nå vet ikke jeg hvor mange timer en bruker på et bad på 10 kvadrat,
men det kan jo hende han klarer det på under disse timene...?
Jeg hadde iallefall vært glad for 12.500 kr på en 2-3 dagers jobb.
Grin