69    1    0  

Våtrom i nye hus

 1     0
Hei

Trenger litt assistanse til å velge riktige løsninger på nytt hus så det blir godkjent etter uavhengig kontrol er utført.

Bad 1 (9 kvm): Dusjnisje på 160 x 110 cm med glassvegg og nedsenket gulv. Fliser på gulv og i selve våtsonen i dusjnisjen er planlagt. Tenker sokkelflis utenfor dusj. Har tenkt å bruke Jotuns våtromsmaling / system på resten av veggene. Mener å lese at det må membran i området rund vasken? Kan dette erstattes av Jotuns våtromssystem? Det holder kanskje bare med Jotun Aqua på vegger i tørre soner med unntak av området rundt vasken?

Bad 2 (5 kvm): Dusj hjørne 90 x 90 med bevegelige dører som holdes sammen med magnet når det er lukket. Det er tenk gulvflis / sokkelflis og fliser i selve våtsonen. Da dette er bevegelige dører regnes en viss sone på hver sin side som våtrom også som krever membran eller vil Jotuns våtromssystem duge på utsiden av dusj hjørnet?

Vaskerom (10 kvm): Tenkt gulvflis og sokkelflis men noen som har prøvd mikrosement på gulv? Mente også å lease at et område rundt vaske servanten på vaskerommet skal ha membran? Kan denne erstattes av Jotuns våtromssystem?

Alt av membran og flislegging skal settes bort til selskaper som har de nødvendige sertifikatene. Spørsmålet er om man har lov til å legge våtromssystemet til Jotun som en erstatter for evt krav til membran bak vasken på bad og vaskerom? Hvis det må være membran der så går det vel kanskje ikke an å bruke Jotuns våtromssystem på toppen av membranen? Eller går det fint å legge dette systemet oppå smøremembran?

Har noen av dere også erfaring med å bruke mikrosement på vegger i våtrom så kom gjerne med deres erfaringer rundt dette og om detter er greit å legge selv.

Takk for input! 

Mvh

MrBurns


HSt
   #1
 26 547     Lillestrøm kommune     0
Våtromsystem på alle flater, det er membran så det bør holde bak vask også. Men er det ekstrem belastning så kanskje enten fliser e.l også over der

Jeg brukte fliser opp til speil og I dusj og våtrtomsydtemet på Sekundærvegg og ved siden av speil (i praksis også bak speil som ble limt oå veggen etterpå)