510    7    1  

Dagbøter når entreprenør er 1 år forsinket med husbygging.

 28     0
Hei.

Er herved ihjelgooglet, alle linker som dukker opp er åpnet fra før.
Så da må jeg spørre her inne. Håper noen VET og ikke antar. 

Ett byggefirma holder på å bygge hus for meg. Huset skulle stått ferdig i juni i fjor i følge kontrakten. Entreprenøren har kommet med mange unnskyldninger som dårlig vær (forståelig), flere dødsfall, sykdom osv. Da jeg har hatt forståelse og tålmodighet så har jeg bare godtatt og ikke orket å lage bråk i frykt for at det ville forsinket byggingen enda mer.
Men nå nylig spurte jeg om jeg kunne få en dato for når huset er ferdig. Å ha en måned å forholde meg til. Men neida det var ikke mulig å få. I tillegg så oppdaget jeg at det manglet taksteiner i flere områder på taket. Så nå kjenner jeg at jeg koker. Jeg frykter for at bygget blir skadet før det rekker å bli ferdig.  Har googlet meg frem til at jeg har krav på dagsbøter på 1 promille av kontraktsum i max 100 dager. men jeg finner ikke ut om det kan tilbakeskrives. Men regner med det ikke går. Men det har ikke så mye å si, for jeg tror IKKE han er ferdig innen 100 dager fra nå uansett. 

Så da lurer jeg på, hvordan igangsetter jeg dette med dagbøter? Holder det med å sende en sms. Eller må det advokat for å komme med krav om bøter? 


HSt
   #1
 23 779     Lillestrøm kommune     1
Det burde stått klart i kontrakten, er derfor usikker, det avhenger kanskje av hvilke standard vilkår kontrakten evt henviser til. Men at det er en håpløs situasjon har vi ikke vanskelig for å forstå.
  (trådstarter)
   #3
 28     0
De dagbøtene trekkes fra i sluttsum. Det gjør du på siste faktura


Hm.. kan det kreves å trekkes ifra selvom det ikke står noe om dagsbøter i kontrakten?

   #4
 3 247     0
Hmmm, hva sier kontrakten om dagbøter / forsinkelse, ingenting?

Sannsynligvis faller dette inn under bustadoppføringslova. Denne er ufravikelig, ergo det kan ikke avtales dårligere vilkår for forbrukeren enn i loven. 

Paragraf 18 beskriver dagbøter og forsinkelse. 
   #5
 66     Østlandet      0
Rådfør deg med en advokat, de har slike saker hele tiden. Var nettopp på kurs hos Codex med norsk standard totalentreprise. Vi var inne på temaet, men ikke nok til at jeg kan uttale meg om hvordan det blir i denne saken. Han som holdt kurset kom med mye eksempler på privatboliger. Koster ikke skjorta for ett par timer før rådføring og kan være verdt det.
  (trådstarter)
   #7
 28     0

Har pratet med advokat idag og fikk beskjed om at dette med dagbøter ikke trengte å stå i kontrakten. Fikk også vite at de 100 dagene med dagbøter kan tilbakeses.
Takk for svar her.