320    5    2  

Kjøpte hus, nå tar de av tomta.....

 4     0
Kjøpte hus før jul og er veldig fornøyd så langt. Dukket opp en sak her om dagen som jeg ønsker å høre hva dere synes eller kanskje også har erfaringer med.

Driver å bygger garasje og når jeg dreiv på ute kommer det en kar med oppmålingsutstyr traskende langs grensa. Han sier han skal måle opp det vegvesnet skal ha i forbindelse med den nye veien som går nedenfor huset mitt. De kommer til å ta så å så mange meter av tomta. Også kommer selve saken.

Jeg har ikke fått noen beskjed om at vegvesen skal ta noe av tomta som jeg har kjøpt, det står ikke som heftelser i noen pappirer og det er ikke opplyst noen plass. Karen som dreiv med oppmåling mener at tidligere eier trolig har fått kompensasjon for dette allerede. Jeg har som sagt ikke fått noe som helst informasjon fra kommune, megler eller selger om at noe av tomten skal vegvesnet ha. 

ka dåkk trur?

   #1
 682     Bergen     1
Veier må reguleres inn, så det vil være opplyst om dette i reguleringsplanen for tomten. Når man kjøper eiendom har man undersøkelsesplikt og informasjonsplikt (kjøper og selger). Så du hadde selv ansvar for å sjekke reguleringsplan, men selger som må ha visst om dette har også holdt tilbake informasjon. Megler vil også kunne komme i skvis her om det er bevisst holdt vekke fra prospekt/egenerklæring.
Signatur
   #2
 19 353     Akershus     1
Og megler som profesjonell, burde holdt orden på dette! `
Signatur
   #3
 10     0
Står ofte i egenerklæringen spørsmål om planer som berører eiendommen, så se hva som er skrevet der.

Ellers er det bare å be om saksinnsyn hos kommune og se hva som er blitt kommunisert der i samband med reguleringsplanen.

Hus forsikringer har ofte dekning for juridisk hjelp, så eg ville skaffet advokat på det om det viser seg at innformasjon er holdt tilbake i salget.

Forøvrig s stemmer det at kjøper har undersøkelsesplikt, men rettspraksis viser i stor grad at selgers opplysningsplikt går foran slik eg har oppfattet det.

Helge
HSt
   #4
 24 905     Lillestrøm kommune     0
Og ligger ikke reguleringskart med i mappen fra megler så tror jeg det er mulig å få noe penger ut av systemet den veien også. De gangene kartet ikke lå ved når jeg var på visninger noen år siden var svaret alltid at det skal komme, venter på papirene. Men har kommunen levert ut utdatert plan så vet jeg ikke helt hva som skjer.

I Trondheim så vi på leilighet en gang,, 2 etg lite hus med 4 leiligheter, der var hagen delt av, ser det ble en høy boligblokk der så var greit vi hoppet av det