45 527    101    37  

Kor tid begynner timeprisen til ein snekker?

 470     0
Ein snekker skal møte på ein arbeidsplass klokken 0700. Møter hos kunden klokken 0800. Kor tid skal timeprisen begynne for kunden? Viss ein håndverker ikkje blir ferdig før klokken 1500, men jobber til 1600 pga er ikkje ferdig. Skal ein betale overtidspris på dette? Betaler ein for matpausen til snekkeren?

   #1
 765     Østfold     0
Dette er ikke regulert i noe lovverk eller andre steder. Dvs at dette avtaler du med snekkeren før han starter/du bestiller han. Det er omtrent like mange praksiser rundt dette som det finnes foretak...

Lykke til!
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 470     0
Ja, men eg hadde ikkje nokon fast avtale med snekkeren da det var ein dags jobb. Han møtte klokken 0800 og gjekk klokken 1600. Eg fekk regning på 8,5 timer på vanlig pris + 1,5 for overtid:( Snekkeren tok altso 10 timer for heile jobben. Han var hos meg 8 timer.
bex
   #5
 4 296     Østlandet     1
ofte kan det lønne seg mye at snekkern er der litt lenger 1 dag, isteden for og pakke ned, komme neste dag, pakke ut igjen og jobbe par timer, dette blir oftere dyrere det en 1,5 timer overtid. men jeg syns man skal avtale med oppdragsgiver om overtid før dette skrives.  men viss han har timeført fra 7 men kom kl 8 kan være at han var på kontoret først, fikk jobben for så kjøre ut. eventuelt måtte kjøpe festemateriell eller lignende.  er veldig mange faktorer som spiller inn. viss du syns 10.5 time er alt for mye for innsetting av 2x vinduer hadde jeg kontaktet snekkeren og spurt om det du mener er feilføring av timer.
Signatur
   #6
 765     Østfold     0
Det kan være mange årsaker til at det er fakturert timer som ikke er hos deg, hente materialer, laste verktøy eller lignende. En årsak kan selvsagt også være at det rett pg slett er plusset på noen timer.
Dette vet ikke vi, og ikke du heller. Derfor er det avgjørende å være enige om dette i forkant, særlig siden det tydeligvis er såpoass viktig for deg.
Er prisen så viktig som du fremstiller det her - be om fast pris før arbeidet tiltar. Hvis ikke er du prisgitt foretakets praksis. Og den er altså ikke regulert i noen lov, statlig organ eller på andre måter...
Signatur
   #7
 471     Eide på Nordmøre     0
Be om spesifisert timeliste, så ser du om det er beregnet kjøring til og fra med utgangspunkt i et fast oppmøtested.

Det er varierende praksis når det gjelder betaling av matpause. Tariffavtalene sier vanligvis at dersom arbeidsgiver stiller pausebrakke (med en gitt standard) så er matpausen ubetalt. Hvis det ikke er pausebrakke skal arbeidsfolket ha betalt for matpausen. Det kan være at din snekker bruker samme prinspipp for sin timeberegning.
Signatur

   #8
 5 111     Sørnorge     0
Som omreisende it-konsulent starter jeg normalt klokka når jeg kommer inn døra hos kunden. For konkurrenter som leier meg inn som ekstra ekspertise til sine kunder starter jeg klokka på det tidspunktet jeg ville ha reist fra konkurrentens kontoradresse hvis jeg hadde vært der, selv om jeg reiser direkte hjemmefra til sluttkunde. Det kan da inntreffe at jeg tar betalt allerede før vekkeklokka har ringt på morgenen. (Men normalt holder de som leier meg inn til i Oslo, og sluttkunden er i Oslo/Akershus, så jeg får 2-4 timer reise (med retur) fra Tønsberg på egen kappe.)
  (trådstarter)
   #9
 470     0
Han ville ikkje gje fast pris da det var så liten jobb. Dessutan så presset Madammen på at no fekk me ordne vinduene og me hadde ingen andre snekkere å velge.

I etterkant så ser eg at dette ikkje var lurt. Me kommer amldri til å velge ein snekker uten fast pris.
   #10
 5 188     Østlandet     0
Hva slags snekker er dette, som bruker 10 timer på å skifte 2 glassruter? Høvlet han listene manuelt?
Snakk om å jobbe i sirup!
Signatur