3,721    4    0  

Lekkasje på vinduer i nybygg gir høy strømregning

 62     Oslo     0
Hei,

Jeg kjøpte en splitter ny leilighet i Oslo sentrum som ble ferdigstilt våren 2012 og flyttet inn høsten 2012.

Når kulden kom krypende i november/desember oppdaget jeg at det var veldig mye lekkasje på vinduene på begge soverommene. 2 ganger har utbygger sendt folk til å fikse det. Den ene gangen fikk jeg en enkel silikonløsning (stygt å se på), noe som fungerte på det ene soverommet, men ikke hadde noe nytte på det andre. Dette har ført til store fyringskostnader gjennom vinteren og enda gulvvarme står på fult både natt og dag, så er det enda iskaldt på soverommet.

Dette har ført til veldig høye strømregninger. I følge Hafslund har vi over dobbelt så høyt forbruk på disse disse 8 månedene som en tilsvarende leilighet vil ha på et år. Dette er med LED belysning og sparemodus (taklamper er ikke engang montert).

Jeg synes ikke det er riktig at jeg skal påføres kostnader i tusenvis fordi utbygger ikke har gjort en god jobb og ikke retter opp i dette når problemet varsles. Utbygger har også ignorert dette i alle sine svar, enda jeg har påpekt det flere ganger.

Hva mener du jeg bør gjøre i denne situasjonen? Skal jeg fortsette å godta ekstrakostnader pga. av dårlig håndverk?

PS: Har snakket med naboer i samme bygg og bortimot halvparten rapporter å ha samme problem, uten at jeg har bekreftet dette.
Signatur

   #1
 3,412     Akershus     0
Hvis selger nekter å utbedre feilen, da er vel tiden inne for neste steg.  Kanskje kjøpekontrakten din sier noe om hva som er neste steg?

En annen ting er hvor mye du vil investere for å få selger til å utbedre dette, vurdert opp mot hva det vil koste å fikse det på egen hånd.  Det tar tid og krefter å sette i gang en rettssak.  Hvis pengene til oppvarming renner ut mens saken går, og du kanskje ikke får dekket dette, så kan det i seg selv være en grunn til å fikse saken selv.  Hvis problemet lar seg løse med en tube silikon er det dumt å ha tusener for mye i strømregning mens man diskuterer hvem som skal bruke denne tuben.

Av og til er det ikke nok å ha rett.  Å kreve sin rett kan koste for mye, av tid, krefter, frustrasjon, eller penger. 
Signatur
   #2
 234     Sunnmøre     0
hvis det kommer luft inn, er også sannsynligheten for at vann og fukt kan komme inn veldig stor. dette problemet må løses på utsiden først og fremst, ellers kan man stå overfor en råteskade om noen år....
   #3
 130     0
Dersom du bruker mer strøm enn tilsvarende leiligheter er dette god grunn til å gå videre. Nye bygg bør være langt bedre enn snitt hos strømleverandør.

Hvis flere av dine naboer har samme problem ville jeg ha tatt opp dette i sameiet/borettslaget.

En tetthetsmåling vil gi eksakt svar på hvor stort problemet er, hvis luftlekkasjen er for høy så har du en sak.
Se http://www.enova.no/radgivning/privat/produktveiledning/boligrenovering/termografering/termografering/104/127/ : Tillatt luftlekkasje etter byggeforskrift måles som antall luftvekslinger per time, dvs. hvor mange ganger bygningens luftvolum skiftes ut i løpet av én time ved en gitt trykkforskjell. Anbefalinger fra 1997 var 1,5 luftvekslinger for bygninger over to etasjer og 4,0 luftvekslinger for småhus og rekkehus. Nye krav for småhus er 2,5 luftvekslinger per time og 1,5 luftvekslinger per time for boligblokk. Til sammenligning er kravet til lekkasjetall for passivhus 0,6 luftvekslinger per time.

Luftlekkasjer ut over det maksimalt tillatte etter byggeforskrift er avvik som faller inn under de samme reklamasjonsreglene som for andre feil og mangler.

   #4
 1,459     Trondheim     0
Her må det være noe mer galt. Lekkasje rundt 2 vinduer burde ikke gi 24 mnd forbruk på 8 mnd.
Signatur