417    6    2  

Mugg og ødelagt parkett .

 3     0
Vi trenger råd 😕😕😕

Overtok leilighet den 23 mai( under 1 mnd siden )
Vi skulle nå montere ny stekeovn, men i det vi løfter opp kjøkken listen ser vi i hjørnet at deler av veggen er svart,parketten er ødelagt og det er tydelig at det har vært lekkasje her.
Gulv ble slipt og lakkert i 2018 ifølge selger sin egenerklæring, men vi kan se på all slipestøvet at det har vært noe form for insekt/smådyr ( kall det hva du vil ) som har laget tydelige spor rundt om gjennom alt dette støvet .

Noen som har vært bort i lignende?
Tips til hva vi kan gjøre videre? Er det vårt feil at vi ikke så dette ved visning( ingenting synlig før man fjerner listen ).
Det ser ut som om lekkasjen er gammel med tanke på mugg, men tydelig at det har vært bevegelse av dyr etter dette, da man ser disse sporene i støvet .
Er dette noe selger burde ha visst om ?

Vi har boligkjøper forsikring .

Takker på forhånd
Hilsen frustrert

O_K
   #1
 328     0
Vanskelig å si, men det at det faktisk ligger slipestøv der tyder på at selger ikke burde visst om dette siden det er et sted som er så utilgjengelig at han ikke har fått støvsugd bort støvet.

På den annen side, hvor kommer lekkasjen fra? Hvis det har vært en lekkasje som selger har tettet så har han i alle fall visst at det har vært en lekkasje, og du kan kanskje argumentere med at han har vært for dårlig til å utbedre skaden...
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Vi ser at det mulig kommer fra kjøleskapet. Det er en typ slange som går fra kjøleskspet og rett på gulvet.
Er den type slange/rør som tømmer kjøleskapet for vann når det har fylt seg opp i hullet inne i kjøleskapet. Om dette er tilfellet har der vært umulig at selger ikke har sett vannet i kjøleskapet? Det er slipt 1cm innenfor listen så den måtte ha vært tatt vekk for og komme til under der.
Med tanke på støvet ser man at dette er en lekkasje som var for ihvertfall over ett år siden.
   #3
 128     1
Slike dreneringslanger går normalt opp i en et fordampningspanne som ligger oppe på kjøleskapets kompressor som da varmer opp pannen slik at dreneringsvannet fordamper.
TSt
   #4
 3 819     0
Har mistet eller glemt å sette tilbake karet oppe på kompressoren på kjøleskapet ? Har vært borti at plasten her har blitt veldig sprø men foreløpig har det bare gått ut over festene på de jeg har vært borti. Må sjekke at beholderen finnes og at den ikke lekker og at slangen er festet slik at det drypper oppi dette.
jaf
   #5
 4 372     tromsø     0
Hvis du tar bort kjøleskapet i 14 dager, lar det tørke opp. Slipe over en runde, vaske med litt rødsorit e.l. Da vil sopp sporene tørke opp og "dø". De klarer ikke leve uten rette betingelser. Sjekk som TSt skriver, at "dreneringen" er rett. De kan og bli tett innerst i kjøleskap, i hullet inn og ned i kar. Da renner gjerne vannet ned på innsiden og på gulvet. Tipper selve skaden er "overfladisk og ufarlig". Farlig mygl er når det mygler inne i vegg eller etasjeskille. Eller under kjellergulv.
   #6
 5 381     1
Du må i alle fall ta masse bilder av alt, før du rører noe. Så bør du snakke med (det vanlige) forsikringsselskapet ditt om det, og få litt råd. Kanskje burde de sendt en takstmann for å få oversikten.

Ta skikkelige bilder. Godt lys, skala på bilder, ulike vinkler, oversiktsbilder og nærbilder. Dette har du ingenting å tape på, men mye å vinne på.

Det vil gi deg grunnlag for om dette er en sak for boligkjøperforsikringen, eller ikke. Ikke gå dit og spør om råd først - de vil jo helst at du ikke går videre med noe som helst. Alt som involverer dem etter du har betalt er tap for dem.