569    18    1  

Tilknytning kloakk.

 3     0
Kjøpte hus her før jul og under prosessen får vi opplyst fra megler at det er lagt inn ny kloakk og at denne er koblet på det kommunale nettet. 

Nå i i januar får JEG regning på tilknyttningsavgift på 12500,- Dette virker jo helt urimelig og jeg mener da selvfølgelig at dette er noe tidligere eier må ordne oppi. ?

Ringte kommunen i dag og det hørtes litt ut for meg som om de mente dette var noe jeg skulle betale. De opplyste om at denne jobben var gjort i god tid før jeg kjøpte huset og beklaget at de ikke hadde fått sendt ut regning før nå.

HSt
   #1
 23 206     Lillestrøm kommune     0
Du er ansvarlig men forrige eier skal betale hvis det ikke fremgikk av salgsoppgaven.
HSt
   #3
 23 206     Lillestrøm kommune     0
Dette er oppgjør ved overtagelse så jeg ville kontaktet megleren. Når jeg overtok her hadde ikke selger klart å finne regningen de hadde betalt og som jeg skulle betale deler av. Jeg sa megler ikke ville godta overtagelse hvis vi ikke skrev noe så vi estimerte et beløp og noterte et akonto beløp og antydet at rest beløpet var under kr 1000. Dette godtok megler.

Så dette har ikke noe med eierskifte forsikring å gjøre før det evt blir en konflikt  
   #4
 2 195     Asker     0
Man går nok heller ikke ned ruten av eierskifteforsikring for 12k. Men kan fort bli at du bør betale for å unngå renter, og deretter gå på kjøper. Fra kommunen sin side er det et fett hvem som bor der. Det er eier som er ansvarlig.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 3     0
Dette er vel en heftelse i boligen som jeg burde vært opplyst om ved kjøp? Så her er det vel megler som har bommet da kanskje. ?
HSt
   #6
 23 206     Lillestrøm kommune     0
Det er jo selger som skulke opplyst om at tilkobling var utført så nær salg at regning ikke var betalt

Det er jo en veldig uvanlig situasjon men er jo tilsvarende hvis kommunen ikke har sendt ut regningen på kommunale avgifter men der skulle skjema for overtagelsen få det med seg

Ring megler og få han til å ringe selger og så skal han overta betalingen. Be om å få en bekreftelse på at den er betalt.

   #7
 2 412     I huset mitt     0
Siden kommunen innrømmer å ha somla lenge med å sende regningen, så kan jo selger påberope seg å ikke ha vist om den..........selger var altså i god tro om at alt var ferdig.
-Ergo ikke aktivt tilbakeholdt info, noe som megler burde opplyse om etc.

Om selger er villig til å betale regingen nå er vel usikkert, men lov å spørre.
Trådstarter må nok se an om 12k er nok penger til å lage sak.

HSt
   #8
 23 206     Lillestrøm kommune     0
Men siden selger er bestiller av dette så er saken fortsatt klar synes jeg, det er selger som har glemt å fortelle at han ikke har betalt tilknytningsavgift

Megler bør her kunne ta jobben å kontakte selger siden dette skulle  vært gjort opp ved overtagelsen
   #9
 2 412     I huset mitt     0
Ja, ser den men selger kan fortsatt være i god tro og overbevist om at dette ble betalt av eks entrepenør som gjorde alt annet.

Et punkt kan være om megler enten glemte å sjekke ev ubetalte kommunale avgifter (kommunen har pant i eiendom for dette) eller sjekka og kommunen ikke hadde registrert noen manglende betaling, etc.

Som sagt, sjekk med selger/megler om det er mulig med en avtale om betaling (deler/alt), men vil anbefale trådstarter å betale regningen til kommunen inne fristen.Wink
   #10
 5     Oslo     0
Mye feil informasjon her inne.

Dersom selger hadde fått utført arbeid det var utestående faktura for, og dette ikke var opplyst, er det gitt mangelfulle opplysninger. Det kan du kreve fra selger, jf. Avhl. 3-7.

Har selger eierskifteforsikring, er det dit du må rette kravet. Det er da de som er ansvarlig.

Avslår de, noe som ikke er uvanlig, kan du bringe dette inn for Finansklagenemnda. Kr. 12.500 er nok for lite beløp til at jeg anbefaler at du bruker en advokat, med mindre du har boligkjøperforsikring som dekker advokatbistand.

Skulle selger ikke ha eierskifteforsikring, kan ikke saken bringes inn for Finansklagenemnda. Du kan derimot ta ut en forliksklage for forliksrådet. De kan avsi dom på tvistesum helt opp til 125.000kr. Vil tro du har gode muligheter for å vinne frem her dersom ikke selger gjør opp for seg Smile