1 174    16    3  

Urimelig antall timer - snekker

 7     0
Hei,

Vi avtalte med en snekker om oppsett av en ferdighytte (ferdie moduler), råbygget. Fra hytteeverandør er det estimert med et timeantall på ca 5-6 timer per kvm. Hytta/ råbygget er kun 46 kvm, ergo skulle byggetimer bli ca 230 - 276 timer.

Til nå har vi mottatt fakturaer på tilsammen 328 timer (inkl kjøring). Og de er ikke  ferdig. Den siste fakturaen er ikke betalt.

Videre, han vi har avtale med, har med seg to stykker som ikke snakker norsk.  Vi er derfor usikker på om de har såkalt arbeidskort. Snekkeren selv er kroater. Vi betalet samme timepris for alle tre kr 450 +  moms. Fakturaen inneholder ikke spesifisert oppsett mht til kjøring, snekring osv.

Hva kan vi gjøre? Er Forbrukerrådet en instans vi kan bruke? Har også lurt på å varsle Arbeidstilsynet vedr. de to som hjelper han. Advokat er uaktuelt - det koster flesk.

Takknemlige for råd.


Vennlig hilsen

Hilde


jaf
   #1
 4 611     tromsø     0
Hytte produsent setter timer ut fra at tømrer har litt erfaring med produktet. At tømrer forstår tegninger og løsninger som er beskrevet. Har vært på byggeplasser der utenlandsk tømrere har brukt kansje 3 ganger lengre tid en det som er beregnet. På et prosjekt gikk det så mange timer , at det hadde vært bedre å bruke norske tømrere og fått matrialer fra sagbruk. Hele gevinsten med moduler forsvant. Rettsaken kostet tid og penger på toppen. Legg ut noen bilder her av arbeidet som er gjort , så kan noen si hva som står igjen. Personlig er jeg mer bekymret for dårlig kvalitet på utført arbeid. 50 timer over esstimert tid er ingenting, hvis alt annet er bra. 50 timer er 2 dager på 3 mann.
   #2
 90     0
Advokat trenger ikke bli svindyrt, de fleste har ganske god dekning inkludert i forsikringen sin Smile
TDJ
   #3
 1 143     Nye Asker kommune     0
Hva kan vi gjøre? Er Forbrukerrådet en instans vi kan bruke? Har også lurt på å varsle Arbeidstilsynet vedr. de to som hjelper han. Advokat er uaktuelt - det koster flesk.

Takknemlige for råd.

Antar at TS har skrevet en kontrakt med snekker og at snekker er et "firma" (slik at TS ikke sitter med et potensielt arbeidsgiver-ansvar her). I så fall er eventuelle manglende arbeidstillatelse hans ansvar og ikke TS's. En anmeldelse vil jo potensielt redusere snekkerens mulighet til å ferdigstille bygget.

En prosess med Forbrukerrådet bør startes på bakgrunn av en uenighet / reklamasjon mellom leverandør og kunde. Denne uenigheten må dokumenteres for at Forbrukerrådet skal kunne behandle noe. All behandling i Forbrukerrådet (og Forbrukerklageutvalget) er kostnadsfri for klagere og innklagede, men krever solid, skriftlig dokumentasjon.

Mangler litt info i saken:
Finnes det en godt dokumentert avtalte / kontrakt ?
Hva sier snekkeren om avviket så langt ?
Hva sier han om gjenstående fram til ferdigstillelse (antall timer gjenstående) ?
Er arbeidet så langt godt og profesjonelt gjennomført ?
Signatur
TSt
   #4
 6 626     0
Er det bare tall fra leverandøren en har og ikke noe avtale med de som gjøre det finnes det jo ikke noen sak.
TDJ
   #5
 1 143     Nye Asker kommune     0
Er det bare tall fra leverandøren en har og ikke noe avtale med de som gjøre det finnes det jo ikke noen sak.

Er nok veldig enig i det; Jeg tok det for gitt at TS har benyttet hytteleverandørens estimater i en dialog med utøvende snekker og at det finnes en eller annen form for avtale.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 7     0
Hei, og takk for tilbakemeldinger. Vi fikk snekker til å undertegne ett papir med timepris og kostnader for kjøring, bensin til aggregat osv - men ikke hvor mange timer han skulle bruke.
Han skulle rapportere framdrift til oss, og levere ukentlig timelsite. Vi var vekke to uker under arbeidet, og hadde da ingen mulighet til å sjekke framdriften selv, men stolte på snekkeren. Når vi endelig kom opp ble vi som sagt overrasket over hvor mye som gjensto.


Firmaet er et AS.

Vi har ikke advokat dekket gjennom forskikring, det er vel neppe vanlig.

Den første fakturaen har vi betalt, men ikke den siste. Jeg har tenkt å be om at han spesifiserer den mer - og at jeg også ønsker navnene på de som hjalp han. Dersom jeg ikke er fornøyd med det, så kontakter jeg Forbrukerrådet og ber om hjelp,
TDJ
   #7
 1 143     Nye Asker kommune     0
Mao ingen sammenheng her mellom hva hytteleverandøren estimerte og hva TS har avtalt med snekker (?).
Tror TS har en ganske svak posisjon her; rådet må være å få et overslag fra snekker hva ferdigstillelse av arbeidet vil koste. Dernest vil det være en vurdering om totalen ender opp som en "urimelig" pris. Dersom man skal prøve noe i Forbrukerrådet eller Forliksråd osv må man ha en dokumentert "konflikt" eller reklamasjon. Ser ikke hvor en reklamasjon finnes her, kan jo like godt være mot hytteleverandøren som opererer med alt for lave estimater for å fremme eget salg.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 7     0
Hytteleverandør (Rana) har satt opp samme hytte mange ganger. Har derfor et solid estimat for antall timer som brukes.

Disse estimatene ble vist til snekker, og han mente at det uten noe problem skulle være mulig å sette opp hytta på 2,5 - 3 uker. Dette har han overskredet - og har heller ikke blitt ferdig med råbygget.
   #10
 2 678     Akershus     0
Og hva står TS for?


TrådStarter (Deg, i dette tilfellet Smile)


.Thag
Signatur