599    8    0  

Anbefaling av fresestålsett.

 5     0
Hei! 

Jeg har akkurat kjøpt meg Makita RT0700, i den forbindelse så tenkte jeg å kjøpe inn fresestålsett. (6/8mm)
Er ganske mye å velge i, lite å finn på anbefalinger. 
De fleste skriver bare legg penger i ordentlig stål når man kjøper fres, ikke hvilken type.

Regner med at det er noen her inne som har brukt fres MYE over tid, som kan dele sin erfaring på hvilken sett som er brukbart og som er lett å slipe selv. Trenger anbefaling på sett som har "fornuftig" pris, tanken var egentlig å bruke kanskje bruke 1000-1500,- , men skulle det være et sett som noen kan anbefale som ligger høyere i pris med mange stål så kan det være aktuelt å gå høyere også.

Bruksområde blir mest fresing av bokstaver og kanter.   #1
 103     0
Hei!
Har samme fres, kjøpte to sett, husker ikke hvilket navn det står på de, men de var rimelige begge to. I tillegg kjøpte jeg et enkelt stål fra CMT til et spesielt prosjekt, dette kostet vel nesten like mye som de to andre settene tilsammen, men det er ingen tvil om at kvaliteten er mye bedre, og at det tar sliping på en helt annen måte enn stålene i sett. Når det er sagt så har jeg jo fått lagd en og annen profil som kjerringa er fornøyd med ved å bruke billigstålene også, så helt udugelige er de jo ikke.
Når jeg får noen kroner til overs blir jeg å kjøpe et billig storsett med 40-50 fresestål fra kina, og så ser jeg over tid hvilke som brukes mest. Disse blir erstattet med stål av kvalitet.

Jeg vil anta at CMT har stål til både bokstaver og kanter(fresen din klarer mye mer enn det, den er forbausende effektiv til å være en liten dings), de har en bestillingsliste lang som et vondt år med alskens stål og sagblader. Jeg har liten erfaring med fresestål, men noe lengre erfaring med skarpe ting, og det er godt stål i CMT.
Jeg fikk god service hos hammerslaget, utover det har jeg ikke noe med den bedriften å gjøre, jeg tror CMT selges hos andre også, og det finnes sikkert flere, men de har som sagt en fyldig katalog.
   #2
 5 111     Sørnorge     0
Jeg har gått motsatt vei. Det er sjelden jeg bruker fres, men når jeg trenger den er det plagsomt å ikke ha ønsket profil, og selv når jeg har et større freseprosjekt, har det vel aldri skjedd at det har blitt mer enn 50 løpemeter med fresing. Det skal være veldig dårlig kvalitet for at at stål skal bli slitt av slik bruk. Jeg har derfor kjøpt en stor mengde av billige stål på ebay for å ha litt å velge i, og skulle en av dem bli dårlig etterhvert, vet jeg jo hvilken profil jeg faktisk bruker så mye at man kan vurdere å kjøpe høyere kvalitet av akkurat den profilen.
  (trådstarter)
   #3
 5     0
Etter litt fram og tilbake så kjøpte jeg
https://www.staypro.no/maskintilbehor-forbruk/frese-og-hovle/freser/fresesett/makita-d-53556-fresesett-12-deler-

Har ikke brukt det så mye ennå, men til de små jobbene jeg har brukt de til nå så virker det som et greit kjøp. Ser grei ut til å få slipe de etterhvert også.

Har sett litt inne på E-bay, er en del slipestål ute å gå der. Så jeg kommer nok til å bestille noen derfra etterhvert ja.
   #4
 5 111     Sørnorge     0
Fort deg å bestille før 350-grensa forsvinner ved nyttår! Sending tar jo ofre et par måneder også.
  (trådstarter)
   #5
 5     0
Pr.mnd? Håper du overdrev nå, hvis ikke så bør du stramme opp selgeren din. Wink
Det meste jeg har bestilt fra Asia tidligere har vært her på 10-14 dager, et par pakker har tatt ca 20-21 dager. Snarest pakken har jeg fått på 6 dager, ble helt sjokkert hvor fort det gikk den gangen.

Når det gjelder 350 grensen så er det en del som gjenstår om det skal fungere slik de tenker. Sånn jeg har tolket saken, så er det de utenlandske nettbutikkene som skal kreve inn mva og vil selgere fra f.eks E-bay registrere seg i mva registeret her ialndet... Tja.... Fritatt toll under 3000,-. Det tviler jeg på vil fungere, men vi får se hva de endelig bestemmer. Høringsfristen gikk vell ut tidligere i august så. Time will show!
   #6
 5 111     Sørnorge     0
Seilingstid for skip fra kina til norge er 35-40 dager. Skal godt gjøres at skipets last kommer frem før skipet.
   #7
 174     Stavanger     0
Hvis det sendes som post, så går det med fly og ikke båt.
Signatur

TSt
   #8
 11 660     0
Avhenger helt av hvilken type post det sendes med. Priority eller Air-mail e.l. blir fly men det finnes post som tar mnd.