2 690    4    6  

Fresebord til Bosch håndoverfres

 1     0
Hei,

jeg har søkt opp og ned på nett men finner dårlig med info om fresebord til håndoverfres. Spesifikt en Bosch POF 1200 ae, eller 1400 ae.

Er det noen her som har tips til gode bord som passer? De har et bord på Jula (https://www.jula.no/catalog/verktoy-og-maskiner/el-verktoy-og-maskiner/fresemaskiner/tilbehor/bord-til-handoverfres-049003/), men det virker være noe skrøpelig.

Jeg skal kun bruke til mindre hobbyprosjekter, så trenger ikke proff-standard, men det må jo være stødig og tålelitt.

Takk for alle tips Smile


   #1
 1     Notodden     3
Vel, nå er det en måned siden du postet så kanskje du har kjøpt bord allerede. Uansett, det bordet du linker til ser ikke ut som noe godt bord for en fres. Hele hensikten med bordet er jo å få godt anlegg for stødig føring av freseobjektet og selvsagt at jobben kan utføres så trygt og sikkert som mulig. Det bordet du linker til ser både lite stødig (spinkelt) ut og anlegget ser heller ikke robust ut. Så ingen drøm det jula-bordet tror jeg.

Jeg har selv dette bordet: https://www.verktoyas.no/TREND_FRESEBORD_CRT_MK3_240V_CRT_MK3_EURO?gclid=Cj0KCQjwzZj2BRDVARIsABs3l9L9gqEIXgkiKPC36sogJZI5L0-wD-f8KTk9sx4GfWgnDd1TLFmZArIaAjcqEALw_wcB og er fornøyd. Dette er heller ikke noe megaflott bord, men det er stødig og har solide innstillingsløsninger og sikkerhetsløsninger. Så sammenlignet med det jula-bordet du linker til er det nok som natt og dag i praktisk bruk.

Jeg kjenner jo ikke fresen du nevner, men i mitt hode så er kvaliteten på fresebordet og fresestålet på sett og vis langt viktigere enn om du invisterer i grønn eller blå Bosch for å si det sånn. Stabiliteten i bordet handler jo om hvor bra du vil være i stand til å få til et bra resultat på det du skal frese...

Nå ser jo både POF 1200 og 1400 ut til å være relativt store freser, og min opplevelse er at de krever bord. De er for store å holde på med på frihånd. Vanskelig å styre uten at de står fastmontert. Jeg kjøpte meg en Trend T11 (Den største Trend'n) og tenkte at her har jeg en kraftig maskin som kan ta alt. Vel, jeg har endt opp med at den står permanent i bordet og så har jeg kjøpt meg et makita-sett (RPT-0700) til å bruke "løst" eller håndholdt om du vil. Så min erfaring er at skal man ha alle muligheter i freseverdenen så er det greit med en kraftig i bord og en lett/liten fres til håndholdte oppgaver.

Jeg er akkurat ferdig med drivhus til kona, bygget på 48 gamle vinduer i ulike størrelser. Her kjøpte jeg lekter (30x48mm) som jeg splittet og freste profillister til alle 48 vinduene. Pris pr. løpemeter endte vel på ca 4,80 pr/m. Og det ble ikke få meter profillist. Uten bord hadde dette vært umulig og skulle jeg kjøpt profillister til dette prosjektet ville nok pris/meter endt med kanskje en 10x.

Jeg er bare veldig fan av fres og finner stadig nye bruksområder. Som amatør-fix-og-reparer i heimen gir dette mestringsglede. Da er det verdt å bruke litt cash på å få det til. Hobbyer koster Smile

Vel, det var nå min erfaring, håper det kan være nyttig.
Signatur
   #2
 21     Oslo     1
Jeg kjøpte det jula bordet. Veldig lite stødig og så utfordrende å feste fresen at jeg ga opp. Ville styrt unna og spart opp til noe skikkelig.
gil
   #3
 115     2
Har flere fresebord, men det jeg bruker mest er på selve arbeidsbenken. Hjemmelaget av 36x 198 Fresen er festet i en bit av en baderomsplate som er nedfelt i benken, anlegget justeres med hurtigtvinger, og høyden på fresen justeres med en skrue av en høvelbenk. Det enkleste er ofte det beste
   #4
 820     0
Har flere fresebord, men det jeg bruker mest er på selve arbeidsbenken. Hjemmelaget av 36x 198 Fresen er festet i en bit av en baderomsplate som er nedfelt i benken, anlegget justeres med hurtigtvinger, og høyden på fresen justeres med en skrue av en høvelbenk. Det enkleste er ofte det beste


Bilder? skal mekke meg fresebord nå.
Signatur