4 591    9    2  

Hvilken overhåndsfres, både håndholdt og til montering i bord?

 1 411     Hordaland     0
Hei
Har lenge hatt en Meec billigfres, men merker behovet for noe bedre og mer presist. Vil ha en fres som er enkel å justere dybden på, men som og er egnet til montering i bord. Dvs den må ha av/på bryter som egner seg til dette.

Finnes denne fresen?
Signatur

  (trådstarter)
   #1
 1 411     Hordaland     0
Kanskje denne fra makita kunne vært noe?
http://www.verkter.no/Ovrige-elektriske-verktoy/Elektriske-freser/Handoverfres-Makita-RT0700CX5J.html

Syns de vanlige fresene er for stor og uhåndterlig, mens denne kan "bygge om". Så veldig hendig ut. Men hvordan blir denne å montere i bord tro? Ønsker å kunne justere fresedybden enkelt når den er skrudd fast i bordet, og det lar seg kanskje ikke gjøre med denne?
Signatur
   #2
 195     Enebolig     0
Bosch GMF1600 CE er muligens et alternativ med to baser?

Den kommer med et verktøy som gjør at den kan justeres ovenfra, men man må likevel under for å låse opp/igjen en klemme som låser fresen fast i basen, noe som er litt irriterende. Den har iallefall låsbar on/off knapp, så basen som er til bord-bruk alltid kan stå på.

Jeg kjøpte den da jeg var på jakt etter det samme som deg, men endte alikevel opp med den kun til bordfres, og en som jeg bruker som kun håndholdt.

Hvis jeg skulle valgt en ren bordfres igjen, ville jeg tatt en titt på Triton TRA001, denne hever hele spennmutteren over bordet, og låser denne automatisk, så det er lett å skifte fresebits uten å måtte ta hele fresen ut av bordet.
  (trådstarter)
   #3
 1 411     Hordaland     0
Takk for tips.

Når jeg tenker meg om så er det vel aller viktigst at den funker bra i bordet... Hvis jeg vil ha en fres som enkelt kan høydejusteres og skifte fres på uten å ta den ut av bordet, er det kun Triton som gjelder da?

Det er dette sveivesystemet til Triton jeg veldig gjerne vil ha.. Men er ingen andre som tilbyr tilsvarende? Triton sin er vel en ganske dedikert bord-fres..?
Signatur
   #4
 259     Trøndelag     0
Trend har vel litt samme type mulighet som Triton med sveiv over bordet.
Signatur
   #5
 21     Stavanger     0
Trend har to modeller overfres; T5 og T11. Begge kan brukes i bord men T11 er jo en del kraftigere (2000W) samt at den også kan ta større fresestål. T11 har også mulighet for finjustering fra toppen av bordet (DVs fra undersålen). Begge modellene er tilpasset Trend sitt utvalg av jigger og annet utstyr som gjør det enkelt å utvide "utstyrsparken". Les mer her: T5: http://www.verktoyas.no/TREND_OVERFRES_T5_V2_1000W_T5EB_EURO T11: http://www.verktoyas.no/TREND_OVERFRES_T11_200OW_M_KOF_T11EK_EURO

Vi har også et ekstra godt tilbud på CRT fresebord med T5 overfres: http://www.verktoyas.no/prod.php?id=12398
Trend T5 modellen er jo den vi selgere mest av og er en vel utprøvd maskin. Har vært på markedet i mange år og fungerer veldig bra.
Signatur
   #6
 242     Odense     1
Jeg kaster meg inn i tråden her, siden vi har god erfaring med overfresere fra CMT.

Vi har dem i nettbutikken til en god pris:
http://dorchdanola-netbutik.dk/product/cmt-haandoverfraeser-2000w-5904/

Evt med bord også:
http://dorchdanola-netbutik.dk/product/cmt-overfraeser-cmt-fraesebord-uden-skab-20013/

CMT er spesialister og har et stort utvalg av utstyr. CMT har også mye tilbehør av beste kvalitet.

Mvh

Henrik
Dorch & Danola

   #9
 504     Helgelending i Østfold     1
Triton sin er vel en ganske dedikert bord-fres..?

Jeg har 2000-wattern og bruker den like greit for hånd.
Ville ha den for å ikke begrense bruksområdet og ha mulighet til både halvtom og 8mm spennhylse slik at jeg kan velge det meste som fins av stål. I nøden kunne jeg kanskje til og med kommet unna med å felle inn trinn i trapp. Og benkeplatefres bør være såpass.
Litenfres ser jeg ikke helt poenget med å ha justerbart anlegg til. Bruker den oftest bare med hull i ei xfinerplate med kulelagerfres. En sjelden gang klemmer jeg bare på to lekter om jeg trenger anlegg.