161    2    0  

Sponavtrekk for fresing/dreiing

 218     Bærum     0
Skal montere avtrekk for å holde styr på spon og sagflis fra div fresing, høvling etc.

Syklon/vifte: Hvem er det som er best å gå for her på berget? Skulle gjerne gått berserk med ClearVue Cyclones, men vi er ikke der med budsjettet enda..Oneida? Bygge selv?

Røropplegg: Kan vanlig spirorør benyttes så lenge man jorder det, eller får man tak i tynnvegget PVC som amerikanske Youtube-kanaler er så glad i å bruke?  Det jeg har funnet av PVC og lignende i Norge er jo avløpsrør med dertil høy trykklasse, og det er jo helt unødvendig for dette formålet. Fint med tette skjøter og sånt, men ganske råflott og dyrt...

Signatur

   #1
 1 695     Trondheim     0
Ventilasjonsrør fungerer helt fint.
Går også an å bygge syklon selv:
https://byggebolig.no/hobbysnekkerens-verksted/diy-sponavsug-msyklon
Skulle jeg endret noe ville jeg hatt en 3hk vifte istedenfor 2. Kunne tenkt meg enda litt mer kraft, men veldig vanskelig å finne kraftigere vifter på 1-fas til fornuftig pris. Syklonen funker som bare det!

Her er et tonn med info - men obs, tror han karen her er litt «over toppen
http://billpentz.com/woodworking/cyclone/
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 218     Bærum     0
Takk for svar! Da blir det nok spirorør, siden det er forholdsvis greit å få tak i.

Jeg har også forgjeves lett etter en passe kraftig motor uten å blakke meg helt. Helst ville jeg holdt meg til rundt 2-2,5hk men det blir jo mange tusen bare for motoren.....Bill Pentz er jo autoriteten fremfor noen. De lange utgreiningene hans har jeg ikke orket å dra meg gjennom (enda) men jeg har sett på skissene for syklondesign og det ser jo rimelig greit ut å lage selv...Syns det er rart hvor dyre de ferdigproduserte er.
Signatur