175    0    0  

Valg av utstyr til fresing av ellipse rammer i trevirke

 1     0
Hei,

Jeg har noen bilder som skal rammes inn i ellipse formete rammer.

Jeg planlegger da å frese rammene ut av tre. Rammene kommer til å være opptil 120 cm på den største lengden.Tenker da å skjære ut fire deler av en mindre furuplate og plugge/skru dem sammen til ellipseform i overmål før fresingen begynner. Jeg legger da hele ellipseformen på en plate/hjemmelaget fresebord og skrur den fast undenifra med skruer langs hele undersiden for å sikre stabilitet og godt anlegg før fresingen begynner. 
Tenker da å kjøpe denne jiggen: http://www.trend-uk.com/en/CZ/product/ELLIPSEJ_A/ellipse_jig_type_a.html

og fks denne makita maskinen: https://www.verkter.no/Ovrige-elektriske-verktoy/Elektriske-freser/Handoverfres-Makita-RP1110C-1100-W.html


Ser fra tidligere anbefalinger her at wealdentools er anbefalt pga kvalitet, så da planlegger jeg å kjøpe noen freser til rammeprofil :https://www.wealdentool.com/acatalog/Picture_Frame_Moulding_117.html


Er det noen her med erfaring innen trefresing som kan komme med noen gode tips før jeg velger verktøy? Vil gjerne velge riktig verktøy og som er i bra kvalitet. kanskje en bra pakkeløsning?


Jeg har lite erfaring med håndoverfres og fresing i tre, men har arbeidet mye med CNC fresing og maskinering i metaller for mange år siden, så har en viss kjennskap til faget. 
Har ingen kunnskap om anbefalt mating/hastighet i tre.


Mvh

Kristian