92    4    0  

BTU <-> m2 ?

 41     0
Min leilighet:
Stue: 15 m2
Soverom: 10 m2
Gang/bod/bad: 13 m2
Totalt: 38 m2

Leiligheten er åpen. Det et to store rulledører til soverom fra stue, og ingen vegg/dør mellom gang og stue/kjøkken.

Gikk til innkjøp av Woods Venezia 18k (18000 BTU), siden den sto reklamert som passende til leiligheter OPP TlL 50 m2, ikke at 50 m2 var anbefalt størrelse, som jeg oppdaget først senere.

Har kjørt den to ganger, og C synker med ca en grad per time. Så på nett en av farene med å bruke AC beregnet på større rom enn det man har, er at tempen blir redusert for fort, som gjør AC-en skrur seg av og på hele tiden. Men min står på hele tiden, og jobber ganske hardt for å få ned tempen i det heletatt. Leiligheten står mot vest, mye sol på stort vindu.

Er det noen andre farer? Har jeg kjøpt feil enhet, altså gått fullstendig overkill, eller er jeg unødig bekymret?

Takker på forhånd for svar!

   #1
 38     0
Hvorfor ikke bruke watt, som. Vanlige folk forstår? Du har heller ikke forklart helt hva du gjør, men kan kanskje anta at du kjøler ned? Det går nok fint så lenge dne går konstant som du sier.
   #2
 84     0
Høres ut som utvendig solskjerming kan være løsningen Smile Har fundert på å installere varmepumpe for kjøling (mye mer effektivt enn bare en inneenhet som ikke får kvittet som med energien), men selv ikke kraftig varmepumpe blir effektivt nok når solen står på. Det kommer rett og slett inn for mange watt per sekund Angel
   #3
 84     0
Woods har jeg forresten dårlig erfaring med på avfuktere. Motstridende info om støynivå for ulike modeller på nettsidene deres, og kundeservice visste ikke hvilken som stemte. Støyet mer enn spesifikasjonene og ble returnert Sad Så ville ikke stolt på spesifikasjonene deres. Litt gammeldags med BTU kanskje, særlig for en svensk produsent som fokuserer på det europeiske markedet? Laughing
TSt
   #4
 14,613     0
De er avhengige av utslangen eller fordamping av vann og da brukes visst denne enheten men varmepumpe i AC modus er mye mer kontrollert da vet en at varmen havner ut.