259    2    1  

Kjøling i balansert ventilasjon

 25     1
Skal bygge nytt hus med bergvarme og skal legge til en krets for frikjøling. Blir viftekonvektor eller rør i tak for kjøling, men lurer på å slenge på kjøling i ventilasjonen også.

Har lest en del om det her på på forumet og fått forståelsen av at det er fåfengt. Men har enda ikke funnet noen med egne erfaringer om det. Har sett i tråder at folk har planer om å installere det eller er i ferd med å gjøre det, men ingen oppdatering etterpå. Det kan jo tyde på at det ikke var noe suksess. 

Men når jeg først skal ha bergvarme, så koster det veldig lite å legge til en sløyfe med kjølebatteri i ventilasjonen. Og når det koster lite så trenger ikke effekten være så stor heller, er bare snakk om å utnytte det en kan når det er tilgjengelig. 
Derfor lurer jeg på om noen har egne erfaringer med effekten, positive eller negative?

   #1
 223     0
Jeg har Exvent Pelican, som har innebygd varmepumpe. Denne kan også leveres fra fabrikk med veksler for både varme og kulde fra bergvarme, men jeg ville ikke legge alle eggene i ei kurv... Pluss at jeg fikk beskjed om at modellen med varmepumpe var mer effektiv.

Jeg merker stor forskjell på de små rommene om jeg har kjøling eller varme på ventilasjonen. Rommene uten sol på vinduene blir kjølige. Men jeg er veldig glad for at jeg la opp med konvektorer i stue og på hovedsoverom i tillegg. Spesielt stue/kjøkken (85 m2) trenger mye mer kjøling.

For meg er kombinasjonen uslåelig, og jeg er veldig glad jeg kan kjøle med ventilasjonen. Dette styres jo av smarthuset mitt, men meste av sommerhalvåret er innblåsingslufta 13 grader døgnet rundt. Kan gå lavere hvis du har isolert kanalene, men for meg er det et godt kompromiss.
KE
   #2
 3,674     Hordaland     0
Har du felles kjøling eller kjøling på hvert rom du vil kjøle?
Jeg er som trådstarter spent på virkningen av kjøling via ventilasjon.