KE
   #21
 3,674     Hordaland     0
Jeg går for 3 kjølebatterier, om jeg får testet dette i sommer er uvisst, må først få ferdig spirorørene. Er usikker på hvordan jeg skal legge opp fordelerskapet til de 3 kjølebatteriene. Kan jeg bruke hva som helst eller er det spesielle kjølefordelere? Skal bare ha to rør opp til loftet og fordele der.

   #22
 409     0
Fått igang kjølingen KE?

Skikkelig varm sommerdag nå og holder seg på ca innstilte 25 grader 31% RF i stua og 18 grader 45% RF på 2 soverom.
Kjøling - Screenshot_20200531-183008.png - eriksj
KE
   #23
 3,674     Hordaland     0
Nei jeg har ikke det, og det kommer ikke til å skje i løpet av sommeren heller. I dag merket jeg det samme som deg, innetemp steg mer enn ønskelig. Men kombinasjonen økt luftutskifting og solskjerm holder temperaturene nede. Logget 226 grader i stuen i kveld som har vinduene mot vest. Luften fremstod frisk og fremstod ikke som 26 grader.

Jeg må ned med ett tak før jeg får lagt opp kjølerørene så det blir ikke før det rommet skal pusses opp.

Jeg har fått kontroll på ventilasjonsaggregatet nå så det justerer viftene etter behov, behovet måles av knx klimasensorer.
   #24
 409     0
Her var det 28+ i skyggen ute så uten screens og kjøling hadde det blitt langt over 30 grader inne.
KE
   #25
 3,674     Hordaland     0
Ja værstasjonen min målte 28.6 grader på topp i går.
Inne var maks 26,1 grader. For det meste var solkjermene nede da.
Jeg har programert ventilasjonen til å øke mengden når innetemperaturen stiger så tror jeg hindrer den i å stige for mye, men jeg skulle gjerne hatt kjøling på kretsen men det får bli til neste år. Kjølebatteriet er nå på plass.
Har også ett soverom hvor jeg senker ønsket temperatur på kvelden, da blåser det endel mer luft der. Selv om temperaturen synker sakte oppleves rommet kjøligere med frisk luft.
TSt
   #26
 14,660     0
Du må ikke øke ventilasjonen når utetemp er høyere enn inne. Men er det lavere ute enn inne kan en gjøre det. Her skjermer vi for sol og lufter på kveld / natt og lukker på dagtid når temperaturen skyter over temp inne. Men snart over for denne gangen i trøndelag iallefall.
KE
   #27
 3,674     Hordaland     0
Jeg øker luftmengden i rommet samtidig som jeg setter tillufttemp lavere enn normalt.
Skjermer jeg også men kun på vestsiden, de to vinduene på østsiden slipper inn så mye varme på morgenen at jeg allerede da får forhøyet temperatur.
På ene soverommet senkes temperaturen på kvelden, roer seg når temperaturen er som ønsket. Fungerer fint men det tar lang tid nå på disse varme dagene. Satser på at det blir bedre til neste år når jeg får koblet opp kjølebatteriene.

   #28
 24,774     Akershus     1
Her stenges huset helt ned, også enkelte innerdører, når det er som varmest. Åpner igjen på kvelden når utetemp kommer under innetemp. Utvendige markiser og persienner.
Signatur
KE
   #29
 3,674     Hordaland     0
Her stenges huset helt ned, også enkelte innerdører, når det er som varmest. Åpner igjen på kvelden når utetemp kommer under innetemp. Utvendige markiser og persienner.

Hvordan, manuellt?
   #30
 409     0
Hvordan fordeler dere kjølingen ut til konvektorer?

Via fordeler i teknisk rom med magnetventiler til hver eller en sløyfe til alle konvektorer og magnetventil på hver konvektor ?