249    3    0  

Ventilasjonsaggregat med varmepumpe

 9     0
Hei!

Vi skal bygge på huset og etterisolere, og jeg er da litt bekymret for hvor varmt det vil bli på sommeren. Har noen erfaring med ventilasjonsanlegg med varmepumpe i aggregatet? Tenker i utgangspunktet at utskiftingen av luft ikke er høy nok til å senke temperaturen nok..? 

Bolig på ca 240 Kvam over to plan.

Back-up-løsningen er å installere varmepumpe, men er ikke noe fan rent estetisk. 

Hva ville dere valgt mtp nedkjøling? 

HSt
   #1
 36,844     Lillestrøm kommune     0
Har ikke hørt at det du spør om eksisterer overhode, det selges ventilasjon med avtrekksvarme pumpe, det er for å ta ut varme fra ut luften ikke kjøle inn luften. På kontorbygg vet jeg det bygges en del slike anlegg du beskriver.

Ellers er luft en dårlig varme/kulde bærer, en LL varmepumpe sirkulerer mye mer luft enn ventilasjon
   #2
 223     0
Exvent har slike ventilasjonsaggregater. Jeg har et Pelican, og er godt fornøyd. Men på sørvendte rom har vi i tilegg viftekonvektorer for kjøling.

Det er riktig at det er begrenset kjøleeffekt på en slik løsning, men det er klart en merkbar forskjell om innblåsingslufta holder 13-14 grader kontra 25-26...
  (trådstarter)
   #3
 9     0
Ja, jeg har sett Exvent har et par forskjellige aggregater. Er Pegasos jeg har kikket på - det er vel samme som pelican bare med noe større kapasitet. Vil jo tro at om man kjører aggregatet/luftmengde på fullt vil det også hjelpe for å få senket temperaturen, selv om det sikkert vil være noe mer støy.

Hvordan funker det på vinteren da, ift oppvarming? Bidrar den endel, eller merker man ikke for mye til det?