40 734    58    0  

Batteridrevet fugepistol

 62     Finnmark     0
Kom over Skil Fugespitol 2050 på Europris her om dagen. Kostet i underkant av kr. 1.000,- Noen som har erfaring med en slik?

Kan tenke meg at det må være greit å bruke en slik kontra en "manuell" pisol, blir vel jevnere fuger...

  (trådstarter)
   #1
 62     Finnmark     0
Jeg mener det de kaller fugepistol i konkurransen oppe i høyre hjørne...

Har lagt noen meter fuger i forbindelse med flislegging, og plagdes da med at det var vanskelig å få like mye silikon/akryl ut av sprøyta hele tiden. Og når man er ferdig med en fuge kommer det hele tiden litt ekstra...

Man slipper vel dette problemet med en batteridrevet...?

   #2
 743     Nordland     0
Fugesprøyte, siliconsprøyte, fugepistol. Kjært barn har mange navn. Om jeg skal fuge mye, slik som dørkarmer, lydhimlinger eller branntettinger, synes jeg det er greit med batteri eller luftdreven. Dersom jeg skal fuge fliser, benkeplater eller andre ting som krever nøyaktighet, liker jeg best den manuelle.
Husk at det er stor kvalitetsforskjell på forskjellig verktøy. Dette gjelder også her. Ting som at den er lettvint i bruk, slitestyrke og ergonomi utgjør store forskjeller. Det at det tyter ut litt etter man har sluttet å klemme, er også en av dem. Det skal legges til at noen masser har en "egenelastikk" som gjør en viss grad av dette, uunngåelig.
   #3
 743     Nordland     0
Mener å huske at skil sin batteridrevne ikke slipper trykket helt, slik som bl.a panasonic gjør. Skil sin bare stopper. Den fugemassen som da har blitt "komprimert", vil da komme ut i ettertid, i stedet for at "proppen" i bakkant gir etter.
  (trådstarter)
   #5
 62     Finnmark     0
Det er akkurat dette som har irritert meg ved en manuell pistol, at det tyter ut etter at man har sluppet grepet. Da er kanskje ikke Skil pistolen noe for meg...
   #6
 743     Nordland     0
Panasonic skal være bra på det punktet.
Dersom du skal fuge mye, kan du prøve de som går på luft. Gode justeringsmuligheter, og muligheter for høy hastighet. Disse er også billigere enn batteridrevne.
Hvis du skal fuge fliser, ville jeg gått for en manuell av høyere kvalitet.
  (trådstarter)
   #7
 62     Finnmark     0
Takk for gode tips, kan kanskje starte med å bytte ut plastpistolen med en i metall. Men hadde vært kulere med en med batteridrift da...  ;D

   #8
 743     Nordland     0det gjør du enkelt på den i metall til ca 50,- kr. med et tommelfinger trykk, det er det som er den beste av de manuelle som jeg har vært borti

men det er også en smaksak da

Da er dette definitivt en smakssak, for jeg bruker heller en pinne til å stikke baki patronen, enn den billige du får overalt for under hundrelappen.